Senjorų kūrybiškumo akademijoje mokys rašyti laiškus ir noveles

Vyresnio amžiaus kauniečiai turi galimybę dalyvauti nemokamose kūrybinio rašymo dirbtuvėse ir mokytis išmaniųjų technologijų gudrybių – V.Kudirkos viešojoje bibliotekoje pradedamos Senjorų kūrybiškumo akademijos paskaitos.

Paskaitos bibliotekoje – puiki proga senjorams prasmingai praleisti laiką bendraminčių būryje.
Paskaitos bibliotekoje – puiki proga senjorams prasmingai praleisti laiką bendraminčių būryje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-13 11:12

Kūrybinio rašymo paskaitose ilgametė pedagogė, poetė Osvalda Ivanauskienė kvies tobulinti savo kalbėjimo ir rašymo įgūdžius dalijantis prisiminimais rašant laiškus, kuriant sveikinimo kalbas ir tiesiog ieškant smagių ir kūrybiškų būdų savo minčiai ar jausmui išreikšti.

Vyresnio amžiaus žmonės turi sukaupę daug gyvenimo patirties, kuria dažnai nori pasidalyti su artimaisiais, draugais, tačiau pasakytas žodis pranyksta, o parašytas – išlieka.

Senjorų kūrybiškumo akademijos lankytojai rašys laiškus jau kiek primiršta, bet daug sentimentų keliančia menine kalba, mokysis aprašyti įdomiausius, linksmiausius gyvenimo įvykius novelėse ir kurti savo šeimos sagą.

Senjorai, turintys darbo kompiuteriu pradmenis, kviečiami į kūrybinius rašymo praktikumus su integruota informacinių technologijų programa, kuriuos ves žurnalistė, andragogė Vitalija Norvilienė.

Šiose paskaitose senjorai mokysis kurti pasakojimus ir juos iliustruoti, fotografuoti mobiliuoju telefonu ir koreguoti fotografijas, sužinos apie socialinių tinklų ir tinklaraščių galimybes dalijantis savo prisiminimais ir saugant archyvus bei įgaus daugiau drąsos ir pasitikėjimo naudojant šiuolaikines technologijas savo kasdieniams reikalams.

Paskaitos bibliotekoje – ne tik puiki proga senjorams išlaisvinti kasdienybėje primirštą kūrybinį potencialą ir išmokti naudotis išmaniųjų technologijų teikiamomis galimybėmis, bet ir išeiti iš namų, smagiai bei prasmingai praleisti laiką bendraminčių būryje. 

Nemokamos kūrybinės paskaitos vyks du kartus per savaitę keturiose grupėse skirtinguose V.Kudirkos viešosios bibliotekos skyriuose (padaliniuose), jų trukmė – 2 mėnesiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.