Nauja muzikinių susitikimų erdvė veiklą pradeda intriguojančia pažintimi

Spalio 22 d., antradienį, 19 val. pačiame Vilniaus centre (Gedimino 32-2) įsikūrusi „Muzikos svetainė“ kviečia į pirmąjį vakarą – koncertą-susitikimą su vienu ryškiausių mūsų šalies tenorų, Niujorko „Metropolitan Opera“ dainuojančiu operos solistu Kristianu Benediktu (Lietuvoje žinomas kaip Vaidas Vyšniauskas). Jaukioje kamerinėje aplinkoje solistas dalinsis mintimis apie gyvenimą ir kūrybą bei kartu su pianiste Olga Eleonora Taškinaite atliks kūrinius iš operos klasikos fondo.

 V.Vyšniauskas (Kristian Benedikt).<br> D.Matvejevo nuotr.
 V.Vyšniauskas (Kristian Benedikt).<br> D.Matvejevo nuotr.
 V.Vyšniauskas (Kristian Benedikt).<br> D.Matvejevo nuotr.
 V.Vyšniauskas (Kristian Benedikt).<br> D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-10-22 17:59

Vos prieš mėnesį po remonto duris atvėrusi nauja muzikinių susitikimų erdvė yra įsikūrusi daugiau nei tris šimtus muzikų vienijančios Lietuvos muzikų sąjungos patalpose Gedimino prospekte. Prieš remontą čia klausytojai galėjo mėgautis unikalaus reiškinio – analogų pasaulyje neturinčios medijų operos „Traviata“ peržiūromis.

„Tikimės, jog po truputį įsisiūbuosianti „Muzikos svetainės“ veikla atvers duris ne tik Lietuvos muzikų sąjungos narių saviraiškai ir kūrybos sklaidai, bet bus patraukli ir kitų sričių meno atstovų veikloms – parodų ekspozicijoms, knygų pristatymams, pokalbiams apie kiną, teatrą ir pan. Planuojame rengti ir Auksinio disko laureatų kūrybos vakarus, tad džiugu ir simboliška, kad koncertų-susitikimų ciklą pradėsime su šiemet Auksinio disko laureatu tapusiu Kristianu Benediktu“ – mintimis dalijosi LMS prezidentė profesorė Audronė Žigaitytė.

Tenoro Kristiano Benedikto biografiją puošia debiutas garsiojoje Niujorko „Metropolitan Opera“ (Samsonas Camilleˊio Saint-Saënso operoje „Samsonas ir Dalila“) 2018 m. rudenį ir spektakliai šių metų kovą, pirmieji spektakliai legendiniame Buenos Airių Kolumbo teatre („Teatro Colón“; Kalafas Giacomo Puccini operoje „Turandot“) liepą, o gruodį – vėl „Metropolitan Opera“ (Germanas Piotro Čaikovskio operoje „Pikų dama“). 

Atlikėjas tarptautinėje arenoje išgarsėjo kaip vienas geriausių Otelo (Giuseppe Verdi operoje „Otelas“) vaidmens interpretatorių. Šį sudėtingą vaidmenį jis yra atlikęs jau daugiau kaip120 kartų: Meksiko teatre „Ópera de Bellas Artes“, Veronos filharmonijos teatre, Vienos valstybės operoje, Bavarijos operoje Miunchene, Sankt Peterburgo Marijos teatre, Modenos Luciano Pavarotti teatre, Piačencoje, Kaljaryje, Palerme, Jekaterinburge, Santjage, Grace, Bazelyje, Stokholmo karališkojoje operoje, Latvijos ir Savonlinos operos festivaliuose, Kanados teatre „Pacific Opera Victoria“ bei Monrealio operoje, Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre ir kitur.

Šį antradienį vyksiančio vakaro metu bus pristatyta ir naujausia atlikėjo kompaktinė plokštelė, rodomi vaizdo įrašai.

Lapkričio mėnesį „Muzikos svetainėje“ jau numatytas antrasis koncertas-susitikimas, kuriame klausytojai galės arčiau susipažinti su garsiu Baltarusijos smuiko virtuozu, prestižinio Karalienės Elžbietos konkurso Belgijoje nugalėtoju Artiomu Šiškinu (Artiom Shishkin).

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.