Ukrainoje filme apie V. Putiną užtušavo garsaus rusų režisieriaus veidą

Ukrainoje Vitalijaus Manskio filmo „Putino liudininkai“ platintojui teko uždengti šiame filme rodomą rusų kino režisieriaus Nikitos Michalkovo veidą. Mat režisierius šioje šalyje įtrauktas į sąrašą žmonių, kurie kelia grėsmę nacionaliniam saugumui, pranešė BBC Rusijos naujienų tarnyba.

 Vitalijaus Manskio filmas „Putino liudininkai“.<br> Filmo kadras.
 Vitalijaus Manskio filmas „Putino liudininkai“.<br> Filmo kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2019, 4:36 PM, atnaujinta Nov 14, 2019, 5:11 PM

Tai, kad N.Michalkovo veidas užtušuotas, pirmiausia pranešė socialinių tinklų vartotojai, o vėliau pokalbyje su BBC patvirtino ir pats V.Manskis.

„Kad ir kaip būtų juokinga, bet tai – tiesa, – agentūrai sakė režisierius. – Taip formaliai laikomasi pakankamai absurdiškų reikalavimų. Atvirai kalbant, man labai gaila, kad buvo taip padaryta. Šis veidas (N.Michalkovo) reikšmingas filmui – jo akių išraiška, jo reakcija, jo nenuoširdumas. Visa tai – ne atsitiktiniai dalykai, ir jie svarbūs visai filmo dramaturgijai. Tačiau – turim tai, ką turim“.

„Putino liudininkai“ pasakoja apie išankstinių prezidento rinkimus 2000 metais. Kaip atsitiko, kad iki tol mažai žinotas V.Putinas tapo Rusijos prezidentu, kuris šalį valdo beveik du dešimtmečius? Dokumentininkas V.Manskis sugrįžta į 2000-uosius, kai po netikėto Boriso Jelcino pasitraukimo jo įpėdinis V. Putinas ėmė siekti ilgalaikio šalies vadovo posto.

Politiko komanda pasamdė režisierių, kad šis sukurtų dokumentinį filmą apie politinės karjeros siekiantį valdininką. V.Manskis atsigręžia į tąkart užfiksuotą archyvinę medžiagą, kad iš naujos perspektyvos pažvelgtų į V. Putino eros pradžią.

Rugsėjo mėnesį Ukrainos kultūros ministras Vladimiras Borodenskis, duodamas interviu BBC, pareiškė, kad N.Michalkovo filmai turėtų būti uždrausti šalyje. „Jo filmai, jo kūryba turi būti uždrausta Ukrainoje, nes tai – simboliška. Tuo mes pareiškiame, kad jis peržengia mūsų raudonas linijas“, – sakė ministras.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.