Nacionalinės premijos laureačių opera – antra „The Guardian“ geriausiųjų sąraše

Lietuvos paviljone Venecijos meno bienalėje rodyta opera-performansas apie klimato kaitą pateko į antrą vietą britų leidinio „The Guardian“ sudarytame geriausių šių metų parodų sąraše.

R.Barzdžiukaitės, V.Grainytės ir L.Lapelytės kūrinys „Saulė ir jūra (Marina)“ gegužę laimėjo pagrindinį Venecijos menio bienalės apdovanojimą Auksinį liūtą.
R.Barzdžiukaitės, V.Grainytės ir L.Lapelytės kūrinys „Saulė ir jūra (Marina)“ gegužę laimėjo pagrindinį Venecijos menio bienalės apdovanojimą Auksinį liūtą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-17 12:21, atnaujinta 2019-12-17 12:26

Rugilės Barzdžiukaitės, Vaivos Grainytės ir Linos Lapelytės kūrinys „Saulė ir jūra (Marina)“ gegužę laimėjo pagrindinį bienalės apdovanojimą Auksinį liūtą.

„Žvelgėme į patalpų viduje sukurtą paplūdimį, kuriame vaikai statė smėlio pilis, deginosi turistai, poros pykosi ir negalėjo atsipalaiduoti“, – rašoma „The Guardian“ paskelbtoje operos apžvalgoje.

„Tai buvo drybsojančių turistų puikiai sudainuota rauda pasaulio užtemimui. Dangui ir jūrai keičiant spalvą, rifai balo ir gamta mirė“, – teigiama jame.

„Saulę ir jūrą (Marina)“ sąraše aplenkė tik amerikiečių fotografės Nanos Golding Londone surengta paroda.

Lietuviškas kūrinys sąraše buvo aukščiau nei Londone surengtos norvegų dailininko Edvardo Muncho darbų paroda ar Egipto farono Tutanchamono „pomirtinių daiktų“ ekspozicija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.