Mirė Brodvėjaus miuziklų kompozitorius Jerry Hermanas

Ketvirtadienį Majamyje (Floridos valstija) mirė „Tony“ apdovanojimą pelnęs kompozitorius Jerry Hermanas, sukūręs linksmą, lengvą muziką ir dainų tekstus tokiems klasikiniams miuziklams kaip „Mame“, „Sveika, Dole!“ („Hello, Dolly!“), „Narvas keistuoliams“ („La Cage aux Folles“). Jam buvo 88 metai.

Dešimties Brodvėjaus šou kūrėjas ir dar kelių kūrinių bendraautoris J.Hermanas buvo laimėjęs du apdovanojimus „Tony“ už geriausią miuziklą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Dešimties Brodvėjaus šou kūrėjas ir dar kelių kūrinių bendraautoris J.Hermanas buvo laimėjęs du apdovanojimus „Tony“ už geriausią miuziklą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2019, 1:59 PM

Kompozitoriaus mirties faktą naujienų agentūrai AP patvirtino jo krikšto dukra Jane Dorian.

Jis mirė nuo plaučių ligos komplikacijų Majamyje, kur gyveno su savo partneriu, nekilnojamojo turto agentu Terry Marleriu.

1985 metais J.Hermanui buvo atliktas ŽIV testas, kurio rezultatai buvo teigiami. Po kelerių metų jis tai papasakojo viešai.

Dešimties Brodvėjaus šou kūrėjas ir dar kelių kūrinių bendraautoris J.Hermanas laimėjo du apdovanojimus „Tony“ už geriausią miuziklą: už „Sveika, Dole!“ 1964-aisiais ir „Narvą keistuoliams“ 1983 metais. Jis taip pat pelnė du „Grammy“ apdovanojimus – už „Mame“ aktorių balsų įrašą ir metų daina pripažintą „Hello, Dolly!“ – ir buvo Kennedy centro premijos laureatas.

J.Hermanas rašė laikydamasis kompozitorių Richardo Rodgerso ir Oscaro Hammersteino tradicijos. Jis buvo optimistiškai nusiteikęs muzikos kūrėjas, o kiti jo profesijos atstovai tyrinėjo tamsesnę medžiagą ir jausmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.