„Grammy“ apdovanojimui trissyk nominuotas Kauno simfoninis orkestras švenčia 15-ąjį gimtadienį

Penktadienį Kauno valstybinėje filharmonijoje rengiama šventė – Kauno miesto simfoninio orkestro (KMSO) 15-ojo gimtadienio koncertas. Kartu su kolektyvu pasirodys talentingasis pianistas Robertas Lozinskis bei įspūdingo balso sopranas Karina Flores. Orkestrui bei solistams diriguos Kauno miesto simfoninio orkestro vyriausiasis dirigentas maestro Konstantinas Orbelianas.

Per 15 metų, prabėgusių nuo pirmojo koncerto, Kauno simfoninis orkestras tapo kolektyvu, su kuriuo noriai bendradarbiauja žinomiausi pasaulio muzikai.<br>KMSO nuotr.
Per 15 metų, prabėgusių nuo pirmojo koncerto, Kauno simfoninis orkestras tapo kolektyvu, su kuriuo noriai bendradarbiauja žinomiausi pasaulio muzikai.<br>KMSO nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Mačienė, ELTA

2020-02-07 12:55

Minimos dvi svarbios šio muzikantų kolektyvo istorijai datos. 2004 metų rugsėjo 30-ąją mero Arvydo Garbaravičiaus vadovaujama Kauno miesto savivaldybės taryba priėmė sprendimą įsteigti simfoninį orkestrą. Tačiau tikrasis orkestro „gimimas“ įvyko 2005 metų vasario 5-ąją. Būtent tą dieną Kauno simfoninis orkestras surengė savo pirmąjį koncertą.

Ruošiantis šiam svarbiam Kauno miesto muzikinio gyvenimo įvykiui, tuometis orkestro vyriausiasis dirigentas Pavelas Bermanas kalbėjo: „Manau, kad naujo simfoninio orkestro gimimas reikšmingas ne tik Kaunui, bet ir Lietuvos muzikinei kultūrai. Miestas įkūrė orkestrą, vadinasi, visi miestelėnai turi teisę džiaugtis muzika. Be to, tikiu, kad, atsiradus koncertų lankymo tradicijai, Kauno žmonių
gyvenime padaugės šviesos ir išminties.“

Šiandien, prisimindamas metų skaičiumi kuklią, tačiau pasiekimais brandžią orkestro istoriją, kolektyvo vadovas Algimantas Treikauskas sako: „Atsigręžus į pačią pradžią, smagu kalbėti apie nuveiktus darbus, kurie padėjo iš mažo kolektyvo (kamerinio orkestro) išaugti iki Kauno miesto simfoninio orkestro, kuris šiandien yra žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Kai pradėjau vadovauti tuo metu dar kameriniam orkestrui, turėjau vieną tikslą – sukurti tokį visos sudėties simfoninį orkestrą, kuriuo galėtų džiaugtis miestas.

Mums pavyko – šiandien pagrįstai galime didžiuotis šio orkestro veikla. Kauno miesto simfoninis orkestras džiugina ne tik Lietuvos publiką, bet garsina Kauną bei šalį visame pasaulyje. Žinau, kad kauniečiai mus myli, tai stengsimės ir ateityje savo muzika jiems suteikti nemažai gražių emocijų.“

ELTA yra skelbusi, kad per 15 metų, prabėgusių nuo pirmojo koncerto, Kauno simfoninis orkestras tapo kolektyvu, su kuriuo noriai bendradarbiauja žinomiausi pasaulio muzikai. Jis taip pat yra pelnęs tarptautinės kultūrinės bendruomenės – leidėjų, kritikų, spaudos dėmesį bei aukščiausių įvertinimų.

Tai – bene vienintelis šalies muzikos kolektyvas, kuriam per tokį trumpą laiką pavyko sulaukti tarptautinio žinomumo ir pripažinimo.

Leidybinius projektus plėtojantis Kauno orkestras bendradarbiauja su žinomiausiais šių dienų solistais: vokalistais, instrumentalistais bei dirigentais. Iki šiol KMSO įrašė ir išleido dvi dešimtis kompaktinių plokštelių, kurios ne kartą buvo paskelbtos geriausiomis pasaulyje bei nominuotos prestižiniams „Grammy“ apdovanojimams ir tarptautiniams klasikinės muzikos apdovanojimams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą