„Kintai Arts“ kviečia teikti paraiškas 2020 m. rezidencijų programai

„Kintai Arts“ menininkų rezidencija kviečia teikti paraiškas rezidencijoms Kintuose gegužės-birželio ar rugsėjo-spalio mėnesiais.

 O.Juciūtės ir V.Damerell parodos „Kittens“ atidarymas Kintų rezidencijoje, 2019 m.<br> Organizatorių nuotr.
 O.Juciūtės ir V.Damerell parodos „Kittens“ atidarymas Kintų rezidencijoje, 2019 m.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2020, 8:30 PM

Vos du metus veikiančios rezidencijos tikslas – suvesti skirtingų muzikos, vizualiųjų ar tarpdisciplininio meno sričių kūrėjus netikėtoms patirtims ir projektams bei sukurti alternatyvą aktyviems, tačiau artimesnėms pažintims nepalankiems kultūriniams centrams.

„Kintai Arts“ rezidencijoje kuriantys menininkai savo projektus vysto gamtos ramybės apsuptyje. Sezono metu vykdydama skirtingas veiklas, rezidencijos komanda stengiasi užmegzti glaudžius ryšius tarp skirtingų sričių profesionalų. Programa formuojama bendradarbiaujant su skirtingomis kultūrinėmis organizacijomis Klaipėdos bei Šilutės rajone, Vilniuje, taip pat inicijuojant veiklas su užsienio partneriais.

Rezidencija kviečia vizualiųjų menų kūrėjus ir rašytojus vystyti individualius bei grupinius projektus mažame Kintų miestelyje ir jo apylinkėse. Šiais metais Kintai Arts taip pat organizuoja jau 9-ąjį kartą vyksiantį tarptautinį Kintų muzikos festivalį. Miestelyje apsistoję svečiai turi galimybę vos per valandą pasiekti Kuršių Neriją, Nidą, Klaipėdą, Ventės ragą ar tiesiog apsukti vieną kitą ratą dviračiu po įdomybių nestokojančias vietos apylinkes.

Šis kvietimas yra gegužės–birželio mėnesių ir rugsėjo 6–spalio 6 d. laikotarpiams. Rezidencija siūlo 7 kambarius su individualiais arba bendrais patogumais, bendro naudojimo erdves/studijas ir galimybę surengti viešą kūrybos pristatymą Kintuose ar kituose Lietuvos miestuose. Laukiama pasiūlymų parodoms, dirbtuvėms, pristatymams, skaitymams ir pasirodymams.

Rezidencijos programa apgyvendinimo, darbo ar kelionės išlaidų nedengia. Kambario su individualiais patogumais kaina mėnesiui – 390 EUR (13 eurų už naktį), su bendrais – 300 EUR (10 EUR už naktį).

Portfolio ir trumpą numatomos veiklos aprašymą kviečiame siųsti info@kintaiarts.lt iki balandžio 15 d. paraiškoje taip pat nurodant ir reikalingas priemones bei apgyvendinimo pageidavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.