Į Vilniaus knygų mugę atvyksta klajojantis pajūrio Muzikinis teatras

Keturios Vilniaus knygų mugės dienos atneš daug įdomybių, netikėtumų, dovanų bei nuolaidų Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro gerbėjams. Lauksim Muzikos salėje, kurioje atskleisime „gyvenimo be formulių“ taisykles.

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras gerbėjų lauks Muzikos salėje.<br> O.Kasabovos nuotr.
Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras gerbėjų lauks Muzikos salėje.<br> O.Kasabovos nuotr.
Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras gerbėjų lauks Muzikos salėje.<br> O.Kasabovos nuotr.
Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras gerbėjų lauks Muzikos salėje.<br> O.Kasabovos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-02-19 15:43

Gyvenimas be formulių – būtent ši frazė labai tinka iš pagrindų rekonstruojamam, todėl be savos pastogės laikinai likusiam Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui. Kasdieniškos iš to kylančios situacijos naujam požiūriui įkvepia ne tik didžiausio Klaipėdos teatro kolektyvą, bet ir iš viso pasaulio atvykstančius kūrėjus.

Į Vilniaus knygų mugę vykstame su specialiai išleistu mugės laikraščiu ir... bilietų  nuolaidomis tiek į artėjančius spektaklius, tiek į festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ renginius. Be to, mūsų stende galėsite pasimatuoti spektaklių veikėjų kaukes, pasijusti operos solistais ar šokėjais. 

Klaipėdos muzikiniam teatrui – 200

200 metų sukaktį nuo pirmojo operos pastatymo Klaipėdoje šįmet švenčiantis Muzikinis teatras šiųmetinio repertuaro naujienas sieja su prūsiškomis teatro ištakomis bei laikotarpiu, kuomet XIX a. pradžioje tuometinio Memelio Vokiečių teatre buvo pradėti rodyti muzikiniai spektakliai.

2020 m. Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre žiūrovų laukia išskirtinės premjeros: Jacques‘o Offenbacho operetė „Orfėjas pragare“ bei Richardo Wagnerio opera „Skrajojantis olandas“. O Johanno Wolfgango von Goethe filosofinė tragedija „Faustas“ Lietuvos pajūryje atgims šokio spektakliu.

Pakvieskite mus į svečius!

Knygų mugė – puikus metas susipažinti iš arčiau. „Benamis“ Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras mielai keliauja ten, kur yra kviečiamas: tam tikslui visi naujieji teatro spektakliai turi edukacijai pritaikytas sutrumpintas versijas.

Edukaciniai spektakliai tikslingai rengiami darbo dienomis, kad juos galėtų išvysti moksleiviai, senjorai, iš toliau atvykstantys ar tiesiog vakarais laisvo laiko neturintys žiūrovai. 

Atsiliepdamas į kvietimą prisidėti prie mokinių kultūrinio sąmoningumo ugdymo, Muzikinis teatras dalyvauja „Kultūros paso“ programoje.

Moksleivių grupės gali pasikviesti pageidaujamus renginius savon erdvėn arba stebėti Žvejų rūmuose rodomus edukacinius spektaklius: balandžio 7 d. 13 val. – edukacinį spektaklį „Don Žuanas“, gegužės 21 d. 13 val. – edukacinį spektaklį „Eglė žalčių karalienė“. 

Artėja „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“

Rugpjūčio 1–23 dienomis vėl lauks tarptautinio operos ir simfoninės muzikos festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ renginiai. Jie vyks ne tik salėse, bet ir istorinėse pajūrio vietose.

Rugpjūčio 1 d. senasis uosto elingas virs R.Wagnerio operos „Skrajojantis olandas“ scena. Gros Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestras (dirigentas Modestas Pitrėnas). 

Rugpjūčio 2 d. Laikrodžių muziejaus kiemelyje bus pristatytas šokio projektas „Puantai smėlyje“. 

Rugpjūčio 5 –8 d. įvairiose Klaipėdos, Juodkrantės, Palangos erdvėse skambės kvapnus ir paslaptingas koncertas „Vivat kava!“. 

Rugpjūčio 9 d. Palangos koncertų salėje bus rodomas Eduardo  Balsio šokio spektaklis „Eglė žalčių karalienė“.

Rugpjūčio 14 d. Palangos koncertų salėje vyks garsaus operos solisto Kristiano Benedikto koncertas, o rugpjūčio 21 d. –  Klaipėdos koncertų salėje skambės Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestro koncertas „Ramios, malonios vasaros naktys...“ (dirigentas Robertas Šervenikas). 

Rugpjūčio 22 d. Laikrodžių muziejaus kiemelyje bus pristatyta nauja tradicija tampančios jaunųjų menininkų rezidencijos parengta programa.

Rugpjūčio 23 d. Klaipėdos Šv.Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje vyks Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestro (dirigentas Tomas Ambrozaitis) ir solistų koncertas „Vienybė težydi!“, skirtas Baltijos kelio dienai. 

Mugėje taikomos nuolaidos 

Mūsų stende Vilniaus knygų mugėje apie išskirtinį, pajūrio vėjų nugairintą Muzikinį teatrą sužinosite gerokai daugiau. Galbūt kitą kartą veršitės ne tik į pajūrį, bet ir pasimėgauti muzikos renginių draugija?

Šviečiant saulei – taip, nes vasarą lauks išskirtinis operos ir simfoninės muzikos festivalis. Lyjant ar šąlant irgi nebūtina drebėti pajūryje, nes Žvejų rūmuose Klaipėdoje parengėme išskirtines programas, tinkančias vaikams ir suaugusiems.

Mugėje lauks nuolaidos visų spektaklių bilietams (nuolaida netaikoma vaikiškiems spektakliams). Kas gali būti geriau?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.