Vilniaus knygų mugėje bus parduoti pirmieji bilietai į LNOBT naujametę „Traviatą“

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras Vilniaus knygų mugės lankytojų lauks su 2020–2021 m. sezono pirmojo pusmečio repertuaru ir nuolaidomis rudens spektakliams. Bus galima įsigyti bilietų ir į Lietuvos operos 100-mečiui skirtą premjerą – Giuseppe Verdi operą „Traviata“, kurios naują pastatymą gruodžiui Vilniuje parengs kūrėjų komanda iš Italijos.  

G.Verdi „Traviata“ Lietuvoje pirmąkart buvo pastatyta 1920 m. gruodžio 31 d. ir tapo Lietuvos operos įkūrimo atskaitos tašku.
G.Verdi „Traviata“ Lietuvoje pirmąkart buvo pastatyta 1920 m. gruodžio 31 d. ir tapo Lietuvos operos įkūrimo atskaitos tašku.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2020, 3:30 PM

G.Verdi „Traviata“ Lietuvoje pirmąkart buvo pastatyta 1920 m. gruodžio 31 d. ir tapo Lietuvos operos įkūrimo atskaitos tašku. Kartu buvo pradėta ir ilgametė naujamečių „Traviatos“ spektaklių tradicija, kurios LNOBT be pertraukos ištikimai laikėsi 82 metus – iki 2001 m. gruodžio 31-osios.

Vėliau šio teatro uždanga gruodžio 31-ąją „Traviatai“ buvo atsivėrusi tik du kartus: 2005 m., kai buvo parodyta britų režisieriaus Jonathano Millerio režisuoto Anglijos nacionalinės operos lietuviškojo pastatymo premjera, ir 2009 m., kai LNOBT turėjo parengęs naują režisieriaus ir choreografo Chen Shi-Zheng „Traviatos“ pastatymą.

Įdomu, jog abiejuose šiuose naujamečiuose spektakliuose Violetos partiją atliko ta pati dainininkė – šiuo metu geriausia pasaulio operos soliste tituluojama Asmik Grigorian. 

Lietuvos operos 100-mečio proga 2020 m. gruodžio 31 d. naujametė „Traviata“ po 11 metų pertraukos sugrįžta į LNOBT sceną. Garsiausios G.Verdi operos naują pastatymą rengia kūrėjų komanda iš Italijos:  režisierius Fabio Ceresa, scenografas Tiziano Santi ir kostiumų dailininkas Giuseppe Palella. 

Pirmuosius bilietus į 2020 m. LNOBT naujametę „Traviatą“, taip pat premjerinius gruodžio 4, 5, 29 ir 30 d. „Traviatos“ spektaklius Vilniaus knygų mugės lankytojai galės įsigyti LNOBT stenduose, kurie veiks Muzikos ir 3 salėje.

Be jubiliejinės premjeros, gruodį teatras žiūrovus pakvies į visų itin laukiamus baletus „Spragtukas“, „Don Kichotas“ bei operetę „Šikšnosparnis“. 

Gruodžio mėnesio spektaklių bilietams nuolaidos nebus taikomos, tačiau į visus kitus 2020 m. spektaklius, išskyrus gegužę rodomas „Anos Bolenos“ ir „Žizel“ premjeras, mugės lankytojai galės pirkti bilietus su specialia 20 proc. nuolaida.

Minėtų premjerų bilietams bus taikoma mažesnė – 5 proc. nuolaida. Tačiau „Anos Bolenos“ ir „Žizel“ spektakliams, rodomiems birželio, rugsėjo ir spalio mėnesiais, 20 proc. mugės nuolaidos galios. 

Su 20 proc. nuolaida  taip pat galėsite įsigyti bilietų  į operas „Ernanis“, „Eugenijus Oneginas“, „Madam Baterflai“, „Manon“, „Turandot“, „Žydė“, operetę „Kandidas“, šokio operą „Amžinybė ir viena diena“, baleto ir operos diptiką „Stebuklingas mandarinas. Hercogo Mėlynbarzdžio pilis“, baletus „Barbora Radvilaitė“, „Piaf“ ir „Procesas“. Tiesa, nuolaidos netaikomos pigiausios kainų grupės bilietams. 

Mažųjų žiūrovų, kurie savaitgaliais plūste plūsta į LNOBT, šiais metais lauks operos „Bruknelė“, „Zuikis Puikis“, baletai „Čipolinas“ ir „Pelenė“,  – šiems bilietams taipogi taikomos 20 proc. nuolaidos. 

O pačių mažiausių teatro lankytojų staigmena lauks ir pačioje Vilniaus knygų mugėje: šeštadienio rytą, vasario 22 d. 10 val. 30 min. Muzikos salėje populiaraus koncerto „Muzika mažoms ausytėms II“ kūdikiai kartu su tėveliais, seneliais, sesutėmis ir broliukais galės klausytis nemokamai. Tad visi kartu susitikime Vilniaus knygų mugėje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.