Apie 2020-ųjų Vilniaus festivalio programą – iš pirmų lūpų

Lietuvos nacionalinė filharmonija paskelbė 2020-ųjų Vilniaus festivalio programą. Festivalis, šiemet pavadintas „Daina apie žemę“, rengiamas gegužės 30–birželio 18 dienomis. Visi dešimt jame numatytų renginių vyks Nacionalinės filharmonijos Didžiojoje salėje. 

Didžioji Vilniaus festivalio staigmena – išskirtiniai svečiai iš pačios Europos širdies – Liuksemburgo filharmonijos orkestras.
Didžioji Vilniaus festivalio staigmena – išskirtiniai svečiai iš pačios Europos širdies – Liuksemburgo filharmonijos orkestras.
Įkvėpti G.Mahlerio kūrinio „Daina apie žemę“ ir atsižvelgdami į klimato kaitos bei žmogaus dvasinės ekologijos aktualijas rengėjai taip pavadino ir visą 2020-ųjų festivalį.
Įkvėpti G.Mahlerio kūrinio „Daina apie žemę“ ir atsižvelgdami į klimato kaitos bei žmogaus dvasinės ekologijos aktualijas rengėjai taip pavadino ir visą 2020-ųjų festivalį.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-02-21 12:53

Pirmieji daugiau apie festivalį iš pirmų lūpų sužinos ir bilietus galės įsigyti Vilniaus knygų mugės lankytojai. Vasario 20–23 d. jie kviečiami užsukti į trečioje salėje įsikūrusį Filharmonijos stendą (3.05).

Muzikos gerbėjų čia laukia ne tik platus koncertų pasirinkimas, bet ir tradiciškai Filharmonijos pristatomi muzikos leidiniai, kompaktinės plokštelės, aktualios naujienos ir muzikinės staigmenos.

Bus ir gyvos muzikos – vasario 21 d., penktadienį, 14 val. 30 min. Knygų mugės Muzikos salėje koncertuos Lietuvos kamerinis orkestras ir solistas Džeraldas Bidva (smuikas), skambės programa „Klasika šiandien“.

Lietuvos kamerinis orkestras itin aktyviai dalyvaus ir šių metų Vilniaus festivalyje. Čia kolektyvas pristatys dvi programas: viena jų rengiama su orkestro vadovu ir solistu Sergejumi Krylovu bei jauna fortepijono virtuoze iš Rusijos Aleksandra Dovgan, kita – su Vilniaus miesto savivaldybės choru „Jauna muzika“, solistais Vytautu Kiminiumi (birbynė), Dalia Kuznecovaite (smuikas), Elena Daunyte (violončelė) ir dirigente Adrija Čepaite.

Didžioji Vilniaus festivalio staigmena – išskirtiniai svečiai iš pačios Europos širdies – Liuksemburgo filharmonijos orkestras (Orchestre Philharmonique du Luxembourg). Dirigento Gustavo Gimeno vadovaujamas kolektyvas Vilniuje koncertuos su smuikininke Patricija Kopačinskaja.

Tarp garbių šiųmečio festivalio svečių – Latvijos radijo choras su dirigentu Sigvardu Kļava, Prancūzijos baroko muzikos orkestras „Les Accents“ ir solistė Vivica Genaux (koloratūrinis sopranas, JAV), solistas ir dirigentas Thomas Hampsonas (baritonas, JAV), Kęstučio Vaiginio saksofonų kvartetas, pianistė Mūza Rubackytė, solistai Jurgita Adamonytė (sopranas), Kristianas Benediktas (tenoras), Nerijus Masevičius (bosas), Egidijus Dauskurdis (bosas) ir kt. 

Net trijuose koncertuose gros Vilniaus festivalio senbuvis – Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, jam diriguos Modestas Pitrėnas, Robertas Šervenikas ir minėtas svečias iš JAV Th.Hampsonas.

Vienas monumentaliausių festivalio programos kūrinių – Algirdo Martinaičio „Sefer Zikaron“ – suburs didžiules Lietuvos atlikėjų pajėgas, čia greta kitų dalyvių girdėsime dainuojant ir ištikimą festivalio bendražygį Kauno valstybinį chorą.

2020-ųjų Vilniaus festivalio kulminacijai numatytas grandiozinis Gustavo Mahlerio kūrinys „Daina apie žemę“. Įkvėpti G.Mahlerio ir atsižvelgdami į klimato kaitos bei žmogaus dvasinės ekologijos aktualijas rengėjai taip pavadino ir visą 2020-ųjų festivalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.