Parodos eksponatai byloja apie įsipareigojimus, įpročius ir (ne)malonumus

Socialinių tinklų priklausomybė, identiteto praradimas, susitapatinimas ir galia. Pasitelkdama humorą ir simbolizmą menininkė Inga Linevičiūtė personalinėje parodoje interpretuoja ir kuria istorijas apie šiuolaikinio žmogaus kalėjimą – obsesijas.

Menininkės I.Linevičiūtės parodoje pristatomas piešinių ir animacijų ciklas.
Menininkės I.Linevičiūtės parodoje pristatomas piešinių ir animacijų ciklas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2020, 4:13 PM

Kaip skelbia Kauno miesto muziejus, paroda „Obsesijos“ („Obsessions“) – apie šiuolaikinį gyvenimo būdą: įsipareigojimus, įpročius ir (ne)malonumus. Joje pristatomas piešinių ir animacijų ciklas, kuriame tyrinėjamas santykis tarp tikrovės ir virtualaus pasaulio, įkvėpimų ir apsėdimų. Klausiama, kas yra tikra, o kas – ne. Ar virtualioje erdvėje kuriamas pasaulis yra įkvepiantis, ar labiau žalojantis? Ar tai prasminga?

Ieškoma ir pačiame kūrybos procese, kai situacijos yra dekonstruojamos ir tam tikri motyvai pasirenkami tolesniam naratyvo plėtojimui.

Fragmentavimo ir kūrybinio ieškojimo būdu naratyvas atsiskleidžia proceso metu, sukuriama terpė meninei išraiškai ir naujos prasmės.

I.Linevičiūtė – lietuvių menininkė, gyvenanti ir kurianti Kopenhagoje. Baigusi Kauno dailės gimnaziją, ji studijavo vaizduojamąją dailę Vidurio Lankašyro universitete, vėliau – skaitmeninį meną Kambervelo menų koledže, Londono menų universitete Jungtinėje Karalystėje.

Ingos kūriniai eksponuoti šiuolaikinio meno institute ICA Londone, Liverpulio bienalėje, šiuolaikinio meno centre „The Exchange“ Kornvalyje, „Hanover Project“ Prestone, šiuolaikinio meno centre „Den Frie“ Kopenhagoje, Lietuvoje – galerijoje „Vartai“, VDU menų galerijoje „101“, Kauno miesto muziejaus Pilies skyriuje ir kitur.

Savo darbuose I.Linevičiūtė kuria absurdiškus pasakojimus, įkvėptus vartotojiškumo, populiariosios kultūros, socialinės atskirties ir tautosakos temų. 

Paroda Kauno miesto muziejaus Rotušės skyriuje veiks iki kovo 29 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.