Šalies kultūros įstaigos renginius atšaukė, perkėlė arba transliuos internetu

Kultūros ministerija pranešė, kad dėl koronaviruso grėsmės iki kovo 27 dienos ministerijos žinioje esančios įstaigos neaptarnaus lankytojų, išskyrus nuotoliniu būdu. Šiose įstaigose nevyks ir renginiai.

Operos ir baleto teatras ir kitos įstaigos užvėrė duris iki kovo 27-osios.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Operos ir baleto teatras ir kitos įstaigos užvėrė duris iki kovo 27-osios.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2020, 10:09 PM, atnaujinta Mar 14, 2020, 10:14 PM

Kultūros ministerijos žinioje esančioms įstaigoms buvo nurodyta perkelti arba atšaukti suplanuotus renginius.

Apie perkeltus renginius, į kuriuos buvo parduoti bilietai, įstaigos turi informuoti bilietus įsigijusius asmenis, o šiems asmenims nesutikus atvykti į renginį atidėtu laiku grąžinti už renginį sumokėtus pinigus.

Nedirbs net bilietų kasos

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras atšaukė kovo 13–27 dienomis numatytus spektaklius.

LNOBT bilietų kasos kovo 13–27 dienomis nedirbs. Pinigai už anksčiau įsigytus bilietus žiūrovams bus grąžinti iki 2020 m. birželio 30 dienos.

Teatro žiūrovus, iš anksto įsigijusius bilietus į 2020 m. kovo 13–27 d. LNOBT spektaklius, kviečiame kreiptis į teatro informaciją el. paštu info@opera.lt arba rezervacija@opera.lt, tel. (8 5) 262 07 27 arba mob. tel. +370 615 51 000.

Kovo 13 d. „Bohemos“ spektaklis perkeltas į birželio 13 dieną, o kovo 27 d. spektaklis „Romeo ir Džuljeta“ – į birželio 19 dieną.

Pakvietė į skaitmeninę salę

Lietuvos nacionalinė filharmonija (LNF) taip pat atšaukė koncertus. „Prisidedame prie griežtų priemonių viruso plitimui stabdyti ir dviem savaitėms stabdome Filharmonijos viešą koncertinę veiklą“, – praneša LNF generalinė direktorė Rūta Prusevičienė.

Filharmonijoje iki kovo 27 d. atšaukiami visi planuoti renginiai. Klausytojai gali grąžinti jau įsigytus bilietus į kovo 12–27 d. planuotus Filharmonijos renginius Vilniuje ir atgauti sumokėtus pinigus.

Dėl bilietų grąžinimo reikia kreiptis elektroniniu paštu bilietai@filharmonija.lt ir atsiųsti prašymą nurodant renginio datą, laiką, grąžinamų bilietų skaičių, grąžintiną sumą, sąskaitos duomenis pinigams pervesti (vardas, pavardė, sąskaitos numeris, banko pavadinimas) ir pridėti grąžinamų bilietų kopijas.

Neturintiems galimybės pateikti reikiamos informacijos elektroniniu būdu siūloma užpildytą prašymo formą ir grąžinamus bilietus palikti Filharmonijos kasose, Aušros Vartų g. 5, Vilniuje.

Tačiau Filharmonija paragino nepamiršti klasikinės muzikos ir dažniau apsilankyti atnaujintoje skaitmeninėje koncertų salėje. Moderniais sprendimais papildyta internetinė platforma https://www.nationalphilharmonic.tv suteikia galimybę nemokamai mėgautis aukštos kokybės klasikinės muzikos koncertų įrašais.

Kaip grąžinti bilietus

Lietuvos nacionalinis dramos teatras atšaukė spektaklius, numatytus rodyti iki kovo 27 d. Vilniuje ir kituose miestuose.

Dėl kitų spektaklių, rodomų nuo kovo 28 d., teatras informuos atskiru pranešimu.

Atšaukiami šie artimiausi Lietuvos nacionalinio dramos teatro spektakliai: kovo 15 d. „Raudonkepurė“ „Menų spaustuvėje“ ir „Kuprelis“ „Meno forte“, kovo 20 d. „Abelaras ir Eloiza“ „Menų spaustuvėje“, kovo 24 d. „Julija“ „Menų spaustuvėje“.

Bilietus iki balandžio 30 d. bus galima grąžinti kasose, kuriose jie buvo įsigyti.

Keliasi į internetą

Festivalis „Kino pavasaris“ dėl koronaviruso grėsmės keliasi į internetą.

„25-asis „Kino pavasaris“ įvyks, tik kitu formatu. Kaip ir žadėjome, kovo 19–balandžio 2 dienomis festivalis vyks visoje Lietuvoje – filmus žiūrovai galės žiūrėti namų kino platformose.

Taip išliksime ramūs dėl savo sveikatos ir sąmoningai neleisime plisti koronavirusui“, – paskelbė „Kino pavasario“ rengėjai.

Tie, kurie jau įsigijo bilietus ar abonementus į kino seansus, turėtų parašyti el. paštu pagalba@kinopavasaris.lt, kad pageidauja keisti bilietą ar abonementą į peržiūrą namuose arba atgauti pinigus.

„Atsakysime visiems, tik prašome supratingumo, jei atsakymas šiek tiek užtruks dėl didelio laiškų srauto“, – žadėjo festivalio rengėjai.

Atšaukti ir Auksinių scenos kryžių apdovanojimai, turėję vykti kovo 29 d. Nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Apie naują renginio datą bus pranešta atskirai.

Atšauktas ir kovo 29 d. numatytas nemokamas muziejų lankymas. Veiklą mažiausiai dviem savaitėms sustabdė ir klubas „Kablys“, kitos sostinės įstaigos – galerijos, muziejai, teatrai. Kai kurios įstaigos renginius transliuoja internetu. Tarkime, Šiaulių dramos teatro spektaklius šiuo mteu galima pažiūrėti neišeinant iš namų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.