Žagarės vyšnių festivalis – jau šį savaitgalį

Šių metų Žagarės vyšnių festivalis „Stebuklais tikime“ prasidės jau už kelių dienų. Nors kitoks, mažesnis, tačiau renginys įvyks ir neš pasauliui žinią apie vyšnių miesto istoriją, kultūrą bei gamtą.

 Žagarės vyšnių festivalis prasidės jau už kelių dienų.<br> Organizatorių nuotr.
 Žagarės vyšnių festivalis prasidės jau už kelių dienų.<br> Organizatorių nuotr.
 Žagarės vyšnių festivalis prasidės jau už kelių dienų.<br> Organizatorių nuotr.
 Žagarės vyšnių festivalis prasidės jau už kelių dienų.<br> Organizatorių nuotr.
 Žagarės vyšnių festivalis prasidės jau už kelių dienų.<br> Organizatorių nuotr.
 Žagarės vyšnių festivalis prasidės jau už kelių dienų.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 14, 2020, 6:25 PM

Laikantis nustatytų ekstremaliosios situacijos sąlygų ir siekiant užtikrinti ribotą dalyvių skaičių festivalio renginiuose, pagrindiniai koncertai iš Žagarės dvaro parko persikels į rekreacinę zoną prie Žvelgaičių ežero.

Norintys juose dalyvauti turi įsigyti bilietus. Visi kiti kultūriniai, sportiniai renginiai, išsibarstę po Žagarės miestą, bus nemokami, kaip ir anksčiau. Visa už bilietus surinkta suma bus skirta Barboros Žagarietės bronzinės skulptūros pastatymui Žagarėje.

16-ojo Vyšnių festivalio „Stebuklais tikime“ atidarymas vyks Senosios Žagarės Šv. Petro ir Povilo bažnyčioje, kur Šv. Mišias aukos J.E. Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, kultūrinę programą su bardų, Evelinos Sašenko ir kitų atlikėjų pasirodymais, spektakliais organizuos Žagarės kultūros centras.

Tautodailininkė Aušra Petrauskienė pristatys lindihopo šokių stovyklą „Džiaze tik kaliausės“, parodą „Išradingi kaliausių plaustai“, gyvųjų kaliausių paradą upe „Žagarės Venecija“ ir kaliausių fiestą Švėtės upėje nuo Barboros tilto iki paplūdimio.

Programą papildys futbolo varžybos, galiūnų varžybų Baltijos komandinis čempionatas, senųjų automobilių paroda bei pokalbis su lenktynininku Antanu Juknevičiumi Miesto aikštėje, kur bus atidengtos dvi skulptūros garbingiems žagariečiams – mokytojai, kraštotyrininkei, Joniškio garbės pilietei Romualdai Vaitkienei ir jos šviesaus atminimo vyrui Vytautui Vaitkui bei iš Žagarės kilusiam garsiam Airijos futbolininkui L. Buckmanui.

Lankytojų lauks ir nedidelis Vyšnių festivalio turgus Žagarės turgavietėje P. Cvirkos g. Visomis renginio dienomis Senosios Žagarės bažnyčioje festivalio svečiai galės apžiūrėti R.Kvinto sukurtos Dievo Tarnaitės Barboros Žagarietės skulptūros maketą.

Visomis festivalio dienomis „Rankdarbių užkampyje“ (Raktuvės g. 26) Žagarėje vyks Jurgos Alminaitės marmurinio popieriaus ir Venecijos stiklo gamybos atviros kūrybinės dirbtuvės, tautodailininkas Dalius Udrakis kvies į medžio drožybos dirbtuves savo sodyboje P. Cvirkos g. 55 Žagarėje, o Jaunimo g. 3 Žagarėje veiks Algimanto Raudonikio meno mokyklos dailės skyriaus atviros kūrybinės dirbtuvės.

Kaip ir kasmet, Žagarės vyšnių festivalį vainikuos Lietuvos atlikėjų koncertai penktadienio (liepos 17 d.) ir šeštadienio (liepos 18 d.) vakarą prie Žvelgaičių ežero. Programoje dalyvaus „The Roop“, Jazzu, Mantas Jankavičius, Jurga Šeduikytė, „Beissoul&Einius“, OKATA, „Daddy Was A Milkman“ ir kitos žinomos grupės bei atlikėjai. Į koncertus reikės įsigyti bilietus.

Visos už bilietus surinktos lėšos bus skirtos Barboros Žagarietės skulptūros gamybai, medžiagoms, skulptoriaus darbui apmokėti. Pirkusieji bilietus renginio vietoje gaus specialias apyrankes, su kuriomis įeiti ir išeiti iš koncertų vietos bus galima neribotą skaičių kartų.

Visų, prisidėjusių prie Barboros Žagarietės skulptūros pastatymo, dėka Žagarėje atsiras unikali, šį kraštą garsinanti, turistus traukianti erdvė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.