Kauno Laisvės alėją užlies gyvos muzikos energija

Kiek pailsėjęs ir susitikimų su klausytojais išsiilgęs Kauno miesto simfoninis orkestras, pasitelkęs klasikinę muziką, vėl energizuos Kauną.

„Kaunas energizuojasi. Prisijunk ir Tu“.<br> Organizatorių nuotr.
„Kaunas energizuojasi. Prisijunk ir Tu“.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2020, 3:52 PM

Rugpjūčio 7 dieną orkestras kauniečiams ir miesto svečiams dovanos jau trečiąjį koncertą iš ciklo „Kaunas energizuojasi. Prisijunk ir Tu“. Orkestras, diriguojamas Adrijos Čepaitės, atliks populiariąsias kompozitorių L. van Beethoveno, G. Puccini, W. A. Mozarto, G. Bizet uvertiūras.

Šio ciklo sumanymas kilo kaip pozityvus atsakas psichologiškai ir morališkai varginančiam karantino laikotarpiui, nes netikėtai užklupusi pandemija atnešė ilgai trukusią tylą. Tačiau miestas negali kvėpuoti be jo erdvėse ir miestiečių sielose skambančios muzikos, kuri yra teigiamos energijos šaltinis. Todėl pasitelkęs šimtmečių patikrintos klasikinės muzikos pozityvumą ir stiprų poveikį, orkestras siekia pripildyti savo miestą augančio Kauno energijos.

Po dviejų pastarųjų ciklo koncertų klausytojų veidai iškalbingai bylojo, kad orkestro atliekamos muzikos energija džiugino susirinkusią publiką. Laisvės alėją užliejusi muzika taip pat vertė prisijungti ir atsitiktinius praeivius. Todėl orkestras nusprendė surengti dar vieną susitikimą su klausytojais.

Anot orkestro vadovo Algimanto Treikausko, kiekvienam kūrėjui yra reikalingas grįžtamasis ryšys. Koncertuojant įprastose, pasirodymams skirtose erdvėse, kontaktas su žiūrovu šiek tiek skiriasi nuo pasirodymo viešoje miesto erdvėje.

Koncerto metu gyvai atliekama muzika tarp atlikėjų ir klausytojų sukuria dialogą, kurio metu gimsta nauja, dar nepatirta energija. Tam puikiai pasitarnauja mūsų pasirinkta erdvė. Laisvės alėja, tarsi tiesus kelias, kuriuo laisvai sklendžia muzikos bei atlikėjų siunčiamos klausytojams emocijos.

Visų kauniečių bei miesto svečių orkestras lauks jau šį penktadienį, 17 val., priešais Kauno miesto savivaldybę. Koncertu klausytojai galės mėgautis nemokamai.

Publika taip pat kviečiama į naujo orkestro koncertinio sezono pasirodymus. Netrūks koncertų su puikiai pažįstamais operos solistais bei publikos mylimais batutos meistrais. Orkestras taip pat surengs koncertą skirtą L. van Beethoveno 250-osioms gimimo metinėms paminėti. Į artėjančio koncertinio sezono repertuarą orkestras įtraukė muzikinę pasaką skirtą visai šeimai.

Dalyvaudamas įvairiuose festivaliuose orkestras ir toliau garsins savo miestą bei atliekama muzika energizuos miestiečius ir miesto svečius. Platesnė informacija apie visus Kauno miesto simfoninio orkestro koncertus bus paskelbta jau visai netrukus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.