Vos pasirodęs džiazo grupės „The Schwings Band“ albumas jau tapo bestseleriu

Nuotaikingoji lietuvių džiazo grupė „The Schwings Band“, muzikos mėgėjams žinoma jau bemaž 10 metų, pristato naują karantino metu subrandintą albumą „The Good Thing“, kviečiantį vyti šalin niūrias pandemines mintis ir pasinerti į viliojantį svingo muzikos sūkurį.

 Lietuvių džiazo grupė „The Schwings Band“.<br> A.Minkevičiaus nuotr.
 Lietuvių džiazo grupė „The Schwings Band“.<br> A.Minkevičiaus nuotr.
 Lietuvių džiazo grupė „The Schwings Band“.<br> A.Minkevičiaus nuotr.
 Lietuvių džiazo grupė „The Schwings Band“.<br> A.Minkevičiaus nuotr.
 „The Good Thing“ viršelį apipavidalino žymi rusų iliustratorė Sainte Maria. 
 „The Good Thing“ viršelį apipavidalino žymi rusų iliustratorė Sainte Maria. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-08-31 09:50

Albumas „The Good Thing“, per rekordiškai trumpą laiką įsitvirtinęs TOP 3 perkamiausių įrašų sąraše džiazo kategorijoje, „Bandcamp“ platformoje, skleidžia gerą nuotaiką ir kviečia švęsti gyvenimo šventę.

„Muzika gali suvienyti žmones, muzika gali nubaidyti tankus, muzika gali išsklaidyti prastą nuotaiką, muzika gali įkvėpti kūrybiškumo, pozityvo, optimizmo. Muzika yra stebuklingai geras dalykas, todėl taip ir pavadinome savo naują albumą: „The Good Thing“, – aiškino grupės „The Schwings Band“ lyderis Remigijus Rančys.

Visi į albumą sudėti kūriniai ne tik turi savo istoriją, bet ir gali būti perskaitomi kaip kodas. Žvelgdami į dainų pavadinimus nuo pirmojo iki paskutinio kūrinio, klausytojai iššifruoja paslėptą grupės žinutę apie užsisėdėjimą namuose karantino metu, nuobodulį, mintimis lauk vejamą virusą ir… painią meilės istoriją: (1) „Everybody“, (2) „Staying Home“, (3) „Eik sau“ (4), „Good Thing“, (5) „I’ve Got A Heavy Date“, (6) „Marytė mėlynakė“, (7) „Desmond From Stardust“.

„The Good Thing“ – jau 7-asis grupės albumas. „Greit kuriasi, greit rašosi, vienintelis mus ištikęs keblumas – rasti tinkamą laiką visiems susirinkti į įrašų studiją“, – prisipažino „The Schwings Band“ muzikantai. Multiinstrumentininkas R.Rančys atviravo, kad metams bėgant, norisi atrasti mažiau žinomus svingo kūrinius, klausytojams parodyti spalvingą ir smagią muziką, kuri dėl tam tikrų priežasčių tiesiog netapo superhitais.

Paklaustas, kaip gimsta „The Schwings Band“ kūryba, R. Rančys atskleidė: „Viskas yra iš gyvenimo – reikia tik pastebėti kasdienybės švilpaujamas melodijas ir tuomet perkelti jas į mūsų ansamblio muziką. Kūryba, kaip ir pati muzika, yra žaidimas, ir tai ištinka be kada.“

Karantino metu atšaukus visus suplanuotus pasirodymus, ansamblis nenuleido rankų, toliau intensyviai kūrė muziką ir į pasirodymus žvelgė kūrybiškai – savo gerbėjams iš viso pasaulio rengdavo tiesiogines koncertų transliacijas.

Grupės nariai išskirtinį dėmesį skiria ne tik kuriamai muzikai, bet ir rafinuotai, vintažinei estetikai, todėl sukurti albumo „The Good Thing“ viršelį jie pasikvietė įžymią rusų iliustratorę Sainte Maria. Menininkė, kurianti vizualą tokiems prekės ženklams, kaip „Chanel“, „Balenciaga“, „Ermenegildo Zegna“, piešianti iliustracijas viešbučiams, kvepalų ir juvelyrikos namams, šįkart ėmėsi jos asmenybei itin artimos svingo muzikos nuotaikos perteikimo.

Albumo muzikantai – R.Rančys (saksofonas, vokalas), Richardas Banys (pianinas, vargonai, pritariamasis vokalas), Vadimas Stankevičius (gitara, pritariamasis vokalas), Denisas Murašovas (kontrabosas, pritariamasis vokalas), Gediminas Stankevičius (būgnai, pritariamasis vokalas), Jievaras Jasinskis (trombonas, pritariamasis vokalas). Albumas buvo įrašytas „Folk Science“ studijoje bendradarbiaujant su garso režisieriumi Artūru Bieliausku.

Apie „The Schwings Band“

Tai – svingo ir Naujojo Orleano džiazo stiliaus ansamblis, kurį 2011 m. Vilniuje subūrė multiinstrumentininkas R.Rančys. Grupė akimirksniu sulaukė stulbinančio populiarumo ir džiugino muzikos mėgėjus ne tik Lietuvos džiazo klubuose bei festivaliuose, bet ir užsienio turuose.

„The Schwings Band“ koncertavo Didžiojoje Britanijoje, Šveicarijoje, Vokietijoje, Ispanijoje, Graikijoje, Danijoje, Suomijoje, Lenkijoje, Estijoje bei Rusijoje.

2019 m. išleisti grupės albumai „Teisutis“ ir „Fyodor“ tapo muzikos įrašų platformos „Bandcamp“ džiazo/svingo kategorijos bestseleriais TOP 1.

Įdomu tai, kad statistiškai pagrindiniai ansamblio klausytojai yra ne iš Lietuvos, o JAV, Vokietijos ir Italijos melomanai. Paskutiniai išleisti ansamblio albumai gavo itin palankius vertinimus svingo muzikos podkaste „Hey Mister Jesse“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.