Į antrąjį Tarptautinio Virgilijaus Noreikos dainininkų konkurso turą pateko keturi lietuviai

Ką tik prasidėjęs Antrasis tarptautinis Virgilijaus Noreikos dainininkų konkursas įsibėgėjo – po žiuri vertinimo paaiškėjo, kurie dalyviai pasirodys antrajame konkurso ture.

Antrajame tarptautiniame Virgilijaus Noreikos dainininkų konkurse. <br> Organizatorių nuotr.
Antrajame tarptautiniame Virgilijaus Noreikos dainininkų konkurse. <br> Organizatorių nuotr.
 V.Noreika.<br> Organizatorių nuotr.
 V.Noreika.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 11, 2020, 10:08 AM

Iš daugiau nei 80-ies pirmajame ture matytų dainininkų, kurių pasirodymus internetu arba konkurso klube galėjo stebėti visi operos meno mėgėjai, atrinkti 34 stipriausi, kurie ir kovos dėl galimybės varžytis finale. Šis vyks jau gyvai – rugsėjo 23 d. septyni stipriausi konkurso solistai pasirodys Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, kartu su LNOBT orkestru, diriguojamu Gintaro Rinkevičiaus.

Žiuri sprendimu, antrajame konkurso ture dainuos Inna Husieva (Ukraina), Laura Meenen (Vokietija), Seunghee Kho (Pietų Korėja), Ochirsaikhan Erdenee (Mongolija), Inkyu Park (Pietų Korėja), Hanna Tverdova (Ukraina), Tamara Kalinkina (Ukraina), Kyounghan Seo (Pietų Korėja), Juyoung Mun (Pietų Korėja), Julija Zasimova (Ukraina), Yauheniya Babich (Baltarusija), Julieth Lozano (Kolumbija), Marija Bochmanova (Rusija), Gregor Ravnik (Slovėnija), Byung Gil Kim (Pietų Korėja), Yisae Choi (Pietų Korėja), Roman Lyulkin (Italija), Sulgi Cho (Pietų Korėja), Laša Sesitašvili (Sakartvelas), Ayelet Kagan (Izraelis), Jessica Harper (Australija), Ilze Grēvele-Skaraine (Latvija), Katleho Mokhoabane (Pietų Afrika), Mykhailo Malafii (Ukraina), Karis Trass (Estija), Vera Talerko (Latvija), Nadia Cerchez (Moldova), Louise Foor (Belgija), Mehmet Ali Tutar (Turkija), Julia Muzyčenko (Rusija).

Antrajame ture išgirsime ir keturis Lietuvą atstovaujančius solistus – tai Kamilė Bonté, Romanas Kudriašovas, Gabrielė Kupšytė ir Aistė Pilibavičiūtė.

Puikius įspūdžius konkurso pirmasis turas paliko žiuri nariui, žymiam latvių operos solistui Aleksandrui Antonenkai, kuris pats teigia, kad jo karjera ypatingai glaudžiai susijusi būtent su lietuvių menininkais.

„Pirmoji mano dainavimo mokytoja buvo lietuvė, ne kartą yra tekę bendradarbiauti su maestro G. Rinkevičiumi, o taip pat džiaugiuosi, kad dalyvavau šešiose Virgilijaus Noreikos pamokose. Buvau pakviestas dalyvauti dar pirmojo konkurso žiuri, bet tuokart dėl intensyvaus koncertų grafiko to padaryti nepavyko, todėl labai džiugu, kad galėjau prisijungti dabar.

Nuostabūs balsai! Labai sunku nuspręsti, kurie gi verčiausi keliauti toliau. Šie jauni žmonės, tiesą sakant, man primena mane patį, kai buvau jų amžiaus“, – pasakojo pasaulinio garso operos solistas.

Net ir pakeitus konkurso formatą, pirmasis turas parodė, kad intrigos jame nestokojama. Visgi belaukiant konkurso finalo, organizatoriai atsižvelgė į sudėtingą ir greitai kintančią situaciją.

Pasitarus su vertinimo komisija, greta septynių konkurso finalininkų nuspręsta paskelbti ir kandidatus į konkurso finalą. Jei kuris nors iš finalininkų negalėtų atvykti, jo vietą užims daugiausiai balų po jo II ture pelnęs kandidatas.

Antrojo tarptautinio Virgilijaus Noreikos dainininkų konkurso antrąjį turą kviečiame stebėti ir sirgti už savo favoritus rugsėjo 13 d., sekmadienį, nuo 12 val. Stebėkite tiesiogiai svetainėje noreika.link, konkurso facebook ir youtube paskyrose, portale lrt.lt ir konkurso klube „Hilton Garden Inn“ kiemelyje.

Konkurso organizatoriai – VšĮ „Natų knygynas“, Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras.

Daugiau informacijos: www.noreika.link

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras