Išminčiaus pypkės dūmai paskelbė: „Fluxus“ sugrįžta!

Ant buvusio „Lituanicos“ fabriko įsikūrusio išminčiaus pypkė ketvirtadienio rytą parūko geltonos spalvos dūmais. Žygimanto Amelyno ir Tado Šimkaus sukurtas „Senolis išminčius“ paskelbė: „Fluxus“ festivalis ir šiais metais tikrai bus.

Apie „Fluxus“ festivalį, kuriame laukia daug renginių, pranešė iš „Senelio išminčiaus“ pypkės parūkę geltoni dūmai.<br>Organizatorių nuotr.
Apie „Fluxus“ festivalį, kuriame laukia daug renginių, pranešė iš „Senelio išminčiaus“ pypkės parūkę geltoni dūmai.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2020, 10:14 AM, atnaujinta Sep 12, 2020, 10:15 AM

Keisčiausias ir triukšmingiausias metų kopimas į Parodos kalną vyks vėlų rugsėjo 12-osios vakarą, o puoštis „fliuksiškais“ kostiumais ir fotografuotis šalia ant Parodos kalno esančio ekrano buvo galima jau nuo ketvirtadienio.

Besirengiančių festivaliui dalyvių nuotraukos bus rodomos ekrane.

„Jau pernai kauniečiai užtikrintai įrodė norintys ir galintys įvairiausiais būdais prisidėti prie miesto pokyčių, o šį „Fluxus“ festivalį kuria ne kas kitas, o Kauno miesto bei rajono bendruomenės.

Todėl kviesime jungtis į visos dienos programą“, – sakė „Kaunas 2022“ bendruomenių programos „Visi kaip vienas“ kuratorė Greta Klimavičiūtė-Minkštimienė.

Pasak G.Klimavičiūtės-Minkštimienės, atvirose kūrybinėse dirbtuvėse, kurios veiks Santakoje, miestiečiai prieš festivalį galės pasigaminti ne tik kūrybišką ir netikėtą, bet ir tausojantį aplinką kostiumą – dirbtuvėse bus naudojamos tik antrinės žaliavos.

Į „Fluxus“ festivalio „Stebuklingų kilimų maršrutą“, truksiantį visą festivalio dieną ir išsidėsčiusį daugelyje miesto vietų, pakvies Kauno bienalė.

Nuo pat ryto bus galima išgirsti poezijos Šilainių kavinėje, su šokėjais Mantu Stabačinsku ir Vasara Visockaite įsilieti į kūrybinę laboratoriją Vienybės aikštėje, dalyvauti ir klausytis Kauno pasakų ekskursijoje po Zanavykų turgų, Kauno IV forte išsikepti zefyrų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.