Savaitės gidas kviečia atverti istorijos ir meno paslaptis

Kultūros gyvenimas po karantino tapo kaip niekada intensyvus. Primename mažiau reklamuotus savaitės renginius.

 Lrytas.lt koliažas.
 Lrytas.lt koliažas.
 A.Isakovas.<br> Organizatorių nuotr.
 A.Isakovas.<br> Organizatorių nuotr.
 Bažnytinio paveldo muziejus.<br> LR archyvo nuotr.
 Bažnytinio paveldo muziejus.<br> LR archyvo nuotr.
 I.Milkevičiūtė.<br> LR archyvo nuotr.
 I.Milkevičiūtė.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2020-09-12 18:09

Rugsėjo 12 d. 18 val. salėje „White Piano Hall“ (Kėdainių g. 8) rečitalį surengs pianistas A.Isakovas (nuotr.), Lietuvoje žinomas ir kaip senovinių vargonų meistras. Jis prikėlė naujam gyvenimui daug instrumentų šalies miestuose ir miesteliuose. Bet šįkart menininkas džiugins publiką nemirtinga fortepijono klasika. Koncerte skambės J.S.Bacho, L.van Beethoveno, J.Haydno ir F.Chopino kūriniai.

Rugsėjo 15–19 d. Šv.Mykolo bažnyčioje ir buvusiame bernardinių vienuolyne įsikūrusiame Bažnytinio paveldo muziejuje vyks Europos paveldo dienų Lietuvoje renginiai. Rugsėjo 15, 17, 18 d. 11 ir 13 val. numatomos edukacijos moksleivių grupėms „Tyrinėju, atrandu Vilniaus vienuolynų paslaptis“, rugsėjo 19 d. 12 val. vyks edukacinis renginys šeimoms „Vilniaus vienuolynų žemėlapis“, rugsėjo 19 d. 16 val. – orientacinis-edukacinis žaidimas „Dingusi architektūra“. Europos paveldo dienų renginiais jau 27-ą kartą siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į kultūros paveldą.

Rugsėjo 16 d. 17.30 val. Lietuvos muzikų rėmimo fondo Stasio Vainiūno namai (A.Goštauto g. 2-41) kviečia į 23-iojo sezono atidarymą. Šia proga fondas rengia vakarą-koncertą dainininkui Z.Knižnikovui atminti. Skambės jo įdainavimai, eilės, taip pat bus atidaryta jo piešinių paroda. Dalyvaus dukra pianistė E.Knižnikovaitė-Būrė, anūkai – pianistė, tarptautinių konkursų laureatė A.Būrytė ir marimbininkas A.Būrė, taip pat operos solistai I.Milkevičiūtė (nuotr.) ir A.Tveraga. Būtinos veido kaukės.

Rugsėjo 16 d. 19 val. kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ filmų kūrimo festivalis „Odisėja72“ kviečia publiką susitikti su žinomais lietuvių režisieriais T.Vidmantu ir A.Juzėnu (nuotr.). Kino profesionalai dalysis mintimis apie kūrybą, režisieriaus vaidmenį bei šiuolaikinę kino industriją. Renginio metu žiūrovai galės kūrėjams pateikti rūpimų klausimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.