Lietuvos ir Lenkijos kultūros ministrų susitikime – apie tolesnį kultūrinių ryšių stiprinimą

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas, susitikęs su Lenkijos vicepremjeru, kultūros ir nacionalinio paveldo ministru prof. Piotru Glińskiu, atvykusiu į Vilnių su Lenkijos vyriausybine delegacija, aptarė kultūrinio bendradarbiavimo ir bendros istorinės atminties politikos stiprinimo klausimus, pranešė Kultūros ministerija.

 Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas (dešinėje) susitiko su Lenkijos vicepremjeru, kultūros ir nacionalinio paveldo ministru prof. Piotru Glińskiu.<br> LKM  nuotr.
 Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas (dešinėje) susitiko su Lenkijos vicepremjeru, kultūros ir nacionalinio paveldo ministru prof. Piotru Glińskiu.<br> LKM  nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2020, 12:05 PM, atnaujinta Sep 17, 2020, 12:16 PM

„Intensyvus, glaudus Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimas vyksta tarpvalstybiniu, instituciniu, regioniniu lygiais kultūros, meno, paveldo, istorinės atminties ir kitose srityse. Tokie susitikimai – puiki proga dalintis patirtimi ir idėjomis, kaip toliau stiprinti abiejų šalių kultūrinius ryšius. Lenkija yra labai svarbi Lietuvos kultūrinio bendradarbiavimo partnerė“, – sakė ministras M. Kvietkauskas.

Lenkijos kultūros ministras prof. P. Glińskis pasidžiaugė, kad kultūrinis abiejų šalių dialogas vyksta ne tik virtualiai, o yra įgyvendinami konkretūs bendri projektai įvairiose kultūros srityse, vyksta realus istorinės atminties ir kultūros paveldo išsaugojimo institucijų bendradarbiavimas.

Kultūros ministrai aptarė tolesnės kultūrinių ryšių plėtros ir abiem šalims reikšmingo kultūros paveldo išsaugojimo klausimus. Kitais metais Lietuva ir Lenkija minės 230-ąsias 1791 metų Gegužės 3-osios Konstitucijos metines, susitikime kalbėta apie bendrus projektus šiai reikšmingai progai paminėti.

Susitikime daug dėmesio skirta ir valstybių paramai bei taikomoms priemonėms mažinant koronaviruso (COVID-19) pasekmes kultūros sektoriui.

Šiandien Lietuvos ir Lenkijos kultūros ministrai taip pat dalyvavo bendrame abiejų šalių vyriausybių posėdyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.