Kultūros naktyje – nuo žaidimų šeimoms iki meno avangardo

Rugsėjo 25 d. Vilnių apims vienas didžiausių miesto festivalių – Kultūros naktis. Šiais metais festivalyje – išskirtinė renginių įvairovė.

Kultūros naktis jau seniai pelnė publikos pripažinimą.
Kultūros naktis jau seniai pelnė publikos pripažinimą.
  Šeiko šokio teatras su choreografu iš Lenkijos M.Kuźminskiu rengia performansą.
  Šeiko šokio teatras su choreografu iš Lenkijos M.Kuźminskiu rengia performansą.
  Šeiko šokio teatras su choreografu iš Lenkijos M.Kuźminskiu rengia performansą.
  Šeiko šokio teatras su choreografu iš Lenkijos M.Kuźminskiu rengia performansą.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 18, 2020, 4:51 PM

„Šiemet pasiruošimas pareikalavo ne tik išskirtinio atidumo renkantis erdves  bei rūpinimosi lankytojų saugumu. Kartu  išsikėlėme tikslą pateikti tokią renginių panoramą, kuri pradžiugintų visus kultūros renginių išsiilgusius lankytojus: nuo mažiausiųjų, kuriuos į miesto šventę atsiveda tėvai, iki didžiausių meno gurmanų, ieškančių ko nors nauja, netikėta ir dar neregėta“, – pasakojo festivalio rengėjai.

Šeimoms – atskiras festivalis Bernardinų sode

Kaip ir kiekvienais metais, Bernardinų sodas kvies šeimas susitikti, žaisti bei bendrauti: jame jau aštuntą kartą vyks kone atskiras festivalis festivalyje „Šeimų erdvė: sąmoningos kultūros miestas“. Į Bernardinų sodą rengėjai kviečia ateiti su pačiais mažiausiais – tais, kurie dar mokosi pažinti pasaulį.

Šį kartą vairiausius Šeimų erdvės renginius vienija vienas tikslas: ne tik vaikus, bet ir visą šeimą mokyti sąmoningo bei pilietiško gyvenimo būdo, atsakingo santykio su savo gyvenamąją aplinka.

Renginiai apima įvairiausias meno ir kultūros sritis – nuo edukacinės veiklos, kūrybinių dirbtuvių – mandalų piešimo, origamių lankstymo, piešimo ant vandens – iki teatro spektaklių ir instaliacijų.

Bernardinų sodo lankytojai galės rinktis tarp šokio, dirbtuvių, varžybų, teatro pasirodymų ir net trumpametražio kino seansų visai šeimai. Parką papuoš įvairiausios instaliacijos ir net ledo skulptūra.

Šeimų erdvėje lindyhopą šokti mokins Užupio teatras, linijinių šokių – Lietuvos linijinių šokių federacija, o vakare savus judesius parodys Natya Devi šokio teatras ir Kristė Kru.

Teatro reginiais lankytojus pradžiugins Klaipėdos jaunimo teatras, Raganiukės teatras, lėlių teatras „Aitvaras“, Paulius Juodišius, Teatriukas ir Vilniaus dizaino kolegijos studentai. Vyks net keturios skirtingos žaidimų programos ir devynios edukacinės dirbtuvės.

Meno avangardui – mįslingas „Perimetras“ Rūdninkų skvere

Viena iš 2020 m. Kultūros nakties naujovių – atskiras „Perimetras“ menininkams, kurie ieško naujų raiškos formų ir kurių kūryba kol kas dar nepasiekė didžiųjų scenų. Renginys vyks istoriniame Rūdninkų skvere, ženklinančiame Vilniaus geto atminimą.

„Šio projekto įkvėpimas buvo menininkai, veikiantys periferijoje. Tam tikra prasme – visuomenės marginalai, kuriantys bei besiskleidžiantys vis tame pačiame perimetre. Tad „Perimetras“ – tai suma pažangių kūrėjų, darnai nepakliūnančių į didžiąsias scenas, galerijų formatus – norėjome šį kūrybinį perimetrą padėti atrasti Kultūros nakties lankytojams“, – pasakojo festivalio vadovė Gintarė Šiaulytė.

„Perimetro“ lankytojų lauks net aštuoni stebinantys meniniai pasirodymai. Į sceną žengs elektroninės muzikos atlikėjas Vecera (Paulius Večera), muzikos eksperimentatorius Gintautas Gascevičius; koncertą šokiui, violončelei ir elektronikai atliks „Kolaboracija“: Eglė Kančiauskaitė ir Patris Židelevičius, pateiksiantys modernią klasikinių koncerto struktūros interpretaciją.

Vėliau „Perimetre“ pasirodys Šeiko šokio teatras su svečiu iš Lenkijos – choreografu Maciejumi Kuźmińskiu, kurie pristatys vizionierišką performansą-instaliaciją transhumanizmo tema.

Su savadarbiais instrumentais scenoje pasirodys Simonas Nekročius, o į muzikines improvizacijas leisis LMTA šiuolaikinės muzikos atlikėjai. Vakarą užbaigs intensyvūs džiazo ritmai – klausytojų jau pamėgti ir atpažįstami muzikinių formų atradėjai „Sheep Got Waxed“ ir džiazo kraipytojai JUZT.



 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?