Dainų bei romansų koncerte – citatos ir iš Fiodoro Dostojevskio

Fiodoro Dostojevskio, Thomo Manno, Levo Tolstojas, Alejandro Jodorowsky ir kitų rašytojų, filosofų ir poetų, keitusių pasaulį, mintys apie meilę skamba klasikinės muzikos koncertuose. Koncertus kuria ir publikai pristato tarptautinė komanda – meno vadovas ir spektaklių autorius tenoras iš Italijos Donato Ravini bei prodiuserė, koncertų vedėja Vigailė Karpavičiūtė.

Koncerto „Klasikiniai romansai ir dainos“ rengėjai Renavo dvare.
Koncerto „Klasikiniai romansai ir dainos“ rengėjai Renavo dvare.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2020, 11:11 AM

Kūriniai D.Ravini programoje atsiduria neatsitiktinai: remdamasis savo menininko skoniu ir galvodamas apie emocijas, kurias kartu su kitais artistais perduos publikai, menininkas atsakingai juos suveria tarsi juvelyras brangų vėrinį. Vadovas taip pat parengia specialų pristatymą, kuris primena įdomius faktus apie klasikinės muzikos kūrėjus, taip pat tekstus iš kino filmų, citatas iš romanų, dėl kurių koncertas tampa vientisas ir unikalus meno kūrinys.  Klasikinis šou pristatomas nuostabioje aplinkojeą. 

„Meilė yra lobis, toks didelis gėris, kad ja galite išpirkti visą pasaulį ir išpirkti ne tik savo, bet ir kitų nuodėmes“, – tokia yra visa citata, taip sako vienas iš F.Dostojevskio romano „Broliai Karamazovai“ herojų. 

Didžiųjų kūrėjų mintys programoje harmoningai papildo atliekamą kūrinį. D.Ravini ir V.Karpavičiūtės kuriami ir organizuojami renginiai šią vasarą pajūryje sulaukė karšto publikos pripažinimo ir įvertinimo bei sėkmės.

Rudenį, spalio 9 ir 13 dienomis, kūrėjai kviečia į koncertus „Klasikiniai romansai ir dainos“. Pirmasis pasirodymas ruošiamas molėtiškiams ir aplinkinių miestelių žmonėms, antrasis eina į Taikomosios dailės ir dizaino muziejaus koncertų salę Vilniuje. Klasikinio spektaklio artistai yra solistai D.Ravini, Dovilė Kazonaitė ir Aistė Pilibavičiūtė, pianistai Rūta Blaškytė ir Aleksandras Vizbaras bei vedėja V.Karpavičiūtė.

Programą sudaro dvi dalys – pirmojoje draugauja italų ir lietuvių kompozitoriai, antrojoje – italų ir ispanų kūrėjai. Čia puikuojasi Albenizo, Tosti, Granados, Bovio, Di Capua, Leoncavallo, Dvariono, Kuprevičiaus, Jautakaitės ir kitų autorių kūriniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu