Valdovų rūmų muziejus saugiai tęsia nemokamų sekmadienių tradiciją

Spalio 25 d. atlikus pilietinę pareigą ir atidavus savo balsą antrajame Seimo rinkimų ture, galima apsilankyti ir nemokamų sekmadienių tradiciją tęsiančiuose muziejuose. Valdovų rūmų muziejus šia proga siūlo dalyvauti muziejaus gidų rengiamose ekskursijose po nuolatines muziejaus ekspozicijas bei naują parodą „Istorija ir atmintis. Romano Borisovo akvarelės“. 

Valdovų rūmuose atidaryta nauja paroda „Istorija ir atmintis. Romano Borisovo akvarelės“.
Valdovų rūmuose atidaryta nauja paroda „Istorija ir atmintis. Romano Borisovo akvarelės“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2020, 1:04 PM

„Šis laikotarpis atnešė daug iššūkių, kartu leido ir pasitikrinti, ar esame pasiruošę užtikrinti žmonių saugumą. Galime pagrįstai sakyti, kad Valdovų rūmų muziejus šiuo metu yra viena saugiausių kultūrinių erdvių.

Jaučiame didelę atsakomybę ir pareigą užtikrinti žmonių saugumą, todėl taikome patikimą ir saugią aukščiausio lygio aptarnavimo ir apsaugos sistemą – nuo termovizorių iki žmonių srautų valdymo, nuo dezinfekcijos iki nuolat filtruojamo ir keičiamo oro ekspozicijose“, – teigė Valdovų rūmų muziejaus Ekskursijų ir edukacijos skyriaus vedėja Lirija Steponavičienė.

Ji priminė, kad vienu metu visose Valdovų rūmų muziejaus ekspozicijose gali saugiai lankytis ir išlaikyti reikiamą atstumą net iki 1 000 žmonių.

Nemokamą sekmadienį lankytojai turės galimybę aplankyti keturis muziejaus ekspozicijų maršrutus, pristatančius unikalų archeologinį paveldą, atkurtus istorinius reprezentacinius interjerus, ginkluotę, dvaro kasdienybę ir muzikinę kultūrą, taip pat – net dvi išskirtines parodas.

Ką tik atidarytoje naujoje parodoje „Istorija ir atmintis. Romano Borisovo akvarelės“ bus galima pamatyti žinomo dailininko, keliautojo, Rytų Prūsijos ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės architektūros paveldo metraštininko R.Borisovo tapytas akvareles ir eskizus, kuriuose užfiksuotas nykstantis architektūros palikimas – senosios bažnyčios ir koplyčios, rūmų ir pilių griuvėsiai, skersgatviai ir kiemai.

O vieno šedevro tarptautinėje parodoje „Šlovingas, didis ir neregėtas įvykis: 1611 m. Maskvos caro priesaika“ bus galima prisiminti įsimintiną jungtinių Lietuvos ir Lenkijos pajėgų pergalę prieš Maskvą XVII a. pradžioje.

Norintieji pagilinti žinias ir patirti pažinimo džiaugsmą galės dalyvauti muziejaus gidų vedamose ekskursijose. Jos bus rengiamos su mokama gido paslauga bei išankstine registracija.

11 val. vyksiančios apžvalginės ekskursijos metu bus galima aplankyti atnaujinto pirmojo maršruto, pristatančio archeologinį ir architektūrinį paveldą, ekspozicijas bei su atkurtais istoriniais interjerais, valdovų lobynu ir iždine supažindinančio antrojo maršruto erdves.

14 val. numatoma ekskursija po parodą „Istorija ir atmintis. Romano Borisovo akvarelės“.

Pirmas nemokamas sekmadienis Valdovų rūmų muziejuje buvo surengtas praėjusių metų sausio mėnesį, bet tradicija buvo nutrūkusi visuotinio karantino laikotarpiu – šių metų kovo ir balandžio mėnesiais. Nemokamų sekmadienių metu Valdovų rūmų muziejus yra vienas labiausiai lankomų – iš viso šios akcijos metu čia apsilankė beveik 172 tūkst. lankytojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.