Bažnyčios pasilieka atvertos tiek asmeninei, tiek bendruomeninei maldai

Lietuvoje sparčiai daugėjant susirgimų COVID-19, o valstybei ėmusis papildomų priemonių gyventojų sveikatai apsaugoti, bažnyčios pasilieka atvertos tiek asmeninei, tiek bendruomeninei maldai.

 Vilniaus katedra.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Vilniaus katedra.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Vilniaus katedra.<br> V.Skaraičio nuotr.
 Vilniaus katedra.<br> V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Eleonora Budzinauskienė, ELTA

Oct 31, 2020, 12:31 PM, atnaujinta Nov 4, 2020, 7:13 PM

Lietuvos vyskupų konferencija ragina dalyvaujant šv. Mišiose, katechezėse ar kituose susitikimuose dėvėti apsaugines veido kaukes, dezinfekuoti rankas ir išlaikyti saugų, bent 2 metrų, atstumą.

„Jei sąlygos neleistų išlaikyti saugaus atstumo, katechezės, kursai ir kiti panašūs susitikimai vyks nuotoliniu būdu“, – rašoma Bažnyčios hierarchų pranešime.

Vyskupai nuoširdžiai dėkoja stovintiems pirmosiose kovos su pandemija gretose – medikams, slaugytojams, savanoriams, Caritas darbuotojams bei visiems, kurie lydi jų misiją savo malda.

„Vieni kitiems pagelbėdami, atsakingai elgdamiesi, išlaikydami ramybę, likime ir toliau susitelkę bei saugokime vieni kitus“, – ragina LVK.

Vyskupai primena, kad sekmadienio šventimo pareigą galima atlikti ir dalyvaujant šeštadienio vakarą aukojamose sekmadieninėse šv. Mišiose.

Šv. Komuniją šiuo metu rekomenduojame priimti į ranką: ant delnu į viršų ištiestos dešinės rankos uždėjus kairiąją ranką ir, vos tik į delną įdedama šv. Komunija, ją būtina priimti iš karto.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.