Filmas „Izaokas“ atrinktas į legendinį „Slamdance“ festivalį JAV

Jurgio Matulevičiaus debiutinis filmas „Izaokas“ atrinktas į vieną įtakingiausių Šiaurės Amerikos kino festivalių „Slamdance“. Tai pirmasis filmas iš Lietuvos šiame festivalyje. „Izaokas“ bus rodomas festivalio programoje „Narrative features“ tarp kitų 9 atrinktų filmų.

Kadras iš filmo „Izaokas“.
Kadras iš filmo „Izaokas“.
Kadras iš filmo „Izaokas“.
Kadras iš filmo „Izaokas“.
Kadras iš filmo „Izaokas“.
Kadras iš filmo „Izaokas“.
Kadras iš filmo „Izaokas“.
Kadras iš filmo „Izaokas“.
 Filmo „Izaokas“ afiša.
 Filmo „Izaokas“ afiša.
 J.Matulevičius.
 J.Matulevičius.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 1, 2020, 11:34 AM, atnaujinta Dec 1, 2020, 12:53 PM

„Kino kūrėjai – kino kūrėjams“ – toks yra „Slamdance“ festivalio šūkis, pabrėžiantis festivalio fokusą į kino režisierius ir tai, kas rūpi kino kūrėjams. Festivalis teigia atrenkantis inovatyvius kūrinius ir siekia atrasti perspektyvius kino režisierius.

Festivalis rodė režisierių Christofer Nolan, Steven Soderbergh, Bong Joon-Ho, Lenos Dunham debiutinius filmus. „Slamdance“ Festivalis paprastai vykdavo Park City mieste, Jutos valstijoje, kartu su Sundance festivaliu, tačiau šiemet vyks virtualiai Vasario 12-25 dienomis.

J.Matulevičiaus „Izaoko“ festivalinė premjera įvyko 2019-ųjų pabaigoje tarptautiniame Talino kino festivalyje. Pagal Antano Škėmos to paties pavadinimo kūrinį filmo scenarijų kūrė režisierius kartu su Saule Bliuvaite ir Nerijum Milerium. Filme pagrindinius vaidmenis atlieka Dainius Gavenonis, Aleksas Kazanavičius, Severija Janušauskaitė.

Filmo operatorius Narvydas Naujalis buvo apdovanotas Sidabrine gerve Nacionaliniuose kino apdovanojimuose, kaip ir filmo kompozitoriai Agnė Matulevičiūtė ir Domas Strupinskas. Filmą prodiusuoja Stasys Baltakis iš kompanijos „Film Jam“.

Šiuo metu filmas pretenduoja tapti geriausiu Europos debiutiniu filmu, nes yra atrinktas į Europos Kino apdovanojimų Europos atradimo – Fipresci prizo trumpąjį sąrašą. Šį rudenį filmas buvo rodomas tarptautiniuose festivaliuose Glazge, Odesoje, Prahoje, Rygoje, Kotbuse ir Amerikos kino instituto (AFI) Europos Sąjungos šalių programoje JAV.

Filmo rodymą Lietuvos kino teatruose vis sutrukdo karantinai, todėl planuojama, kad filmas Lietuvos žiūrovams bus pradėtas rodyti 2021-aisiais, kai tik atsidarys kino teatrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.