Kviečia nutapyti „Pandemveiksmį“ ir laimėti pinigų

Koronaviruso pandemijos iššūkius, jos įtaką skirtingoms gyvenimo sritims, perspektyvas ir prognozes jau ne kartą aptarė skirtingų sričių ekspertai. Tačiau kaip situaciją mato tapytojai? Tą sužinoti užsibrėžė „Zabolis Art Prize“ konkurso organizatoriai, kviečiantys nutapyti „Pandemveiksmį“ ir geriausių darbų autoriams žadantys piniginius prizus.

Koronaviruso patikros punktas Šiauliuose. Koronavirusas. Patikra. Reagentai. Pandemija. Infekuoti, infekcija.<br>G.Šiupario nuotr.
Koronaviruso patikros punktas Šiauliuose. Koronavirusas. Patikra. Reagentai. Pandemija. Infekuoti, infekcija.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-01-06 12:21

„Zabolis Art Prize“ socialinė iniciatyva, įvairių sričių menininkų kūrybinę veiklą skatinanti nuo pat 2009-ųjų, šiemet gręžiasi į dailininkus tapytojus. Jie kviečiami dalyvauti konkurse ir iki sausio 15 d. atsiųsti savo tapybos darbus temai „Pandemveiksmis“.

Konkursą organizuojančios investicinės grupės „Žabolis ir partneriai“ vadovo Alvydo Žabolio teigimu, kūrėjų tapybos darbai turėtų būti orientuoti į išskirtinį pandemijos reiškinį, kaip visuomenės gyvenimo būseną ir jos veikimo faktorių.

„Taip, kaip veiksmas turi atoveiksmį, taip pandemija turi pandemveiksmį. Todėl ir konkurso laimėtojai bus renkami už kūrybiškai perteiktą įvairialypį spektrą jausmų bei padarinių, kuriuos mūsų gyvenimui sukėlė ir vis dar kelia pandemija“, – sako A. Žabolis.

Pasak jo, kūrinius vertins „Žabolis ir partneriai“ grupės bendruomenė, o esminiais kriterijais bus laikomi paveikumas ir originali pasiūlytos „Pandemveiksmio“ temos interpretacija.

Atrinktus konkurso darbus, suderinus su jų autoriais, planuojama talpinti „Zabolis Art Prize“ svetainėje, „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose. Trims geriausiems konkurso tapybos darbams bus skiriami piniginiai prizai: už pirmąją vietą – 1000, už antrąją – 800, o už trečiąją – 500 eurų.

Pasak A. Žabolio, jau daugiau nei dešimtmetį vykdoma socialinė iniciatyva „Zabolis Art Prize“ leidžia ne tik paskatinti kūrėjus, bet prisideda ir puoselėjant „Žabolis ir partneriai“ bendruomenės tapatybę.

„Bendruomeniškumo jausmas, kuomet kartu vertiname kūrinius, prisideda prie įmonės kultūros ugdymo bei skatina pačių darbuotojų sąmoningumą remti skirtingas menines iniciatyvas. Tai yra vertybė, kurią nuolat puoselėjame ir kuri sustiprina mūsų tapatybę“, – teigia A. Žabolis. Tapybos darbus konkursui iki sausio 15 d. galima siųsti elektroninio pašto adresu artproject@zabolis.eu  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.