Stasio Lozoraičio premija skirta istorijos ir kultūros puoselėtojui Juozui Vercinkevičiui

Tradiciškai kasmet po Trijų Karalių, Sausio 13-osios išvakarėse, teikiama Lietuvos žurnalistų draugijos Stasio Lozoraičio premija „Kelyje į Vilties prezidento Lietuvą“. Šiais metais ji skirta istorijos laikraščio, dabar žurnalo „Voruta“ steigėjui, redaktoriui Juozui Vercinkevičiui. Jis pagerbtas už ilgametį ir nuoseklų darbą istorinės žurnalistikos srityje.

 Juozas Vercinkevičius.<br>S.Nemeikaitės nuotr.
 Juozas Vercinkevičius.<br>S.Nemeikaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūratė Valančiūtė, ELTA

Jan 7, 2021, 11:56 AM, atnaujinta Jan 7, 2021, 12:07 PM

Kaip skelbia Lietuvos žurnalistų draugija, laikraštininko patirties įsteigti istorinį leidinį J. Vercinkevičius sukaupė redaktoriaudamas „Universiteto žurnaliste“, Trakų rajono laikraščiuose „Galvė“ ir „Spartuolis“, dirbdamas Lietuvos radijuje, dienraštyje „Czervony sztandar“. Įgyti darbo įgūdžiai ir sukauptos žinios pravertė kuriant „Vorutą“, padėjo susiformuoti tvirtas moralines pažiūras ir aiškų žurnalisto kelio pasirinkimą.

Kolegas ir skaitytojus stebina J. Vercinkevičiaus ištvermė, įžvalgumas, gebėjimas išlaikyti tvirtą laikraščio poziciją, įveikti krizes, suburti pasiaukojantį kolektyvą ir jam sumaniai vadovauti. Daug laiko J. Vercinkevičius skiria ir kitiems kūrybiniams bei leidybiniams darbams, buvo ir tebėra aktyvus Lietuvos žurnalistų draugijos narys. Už savo kūrybinę veiklą yra pelnęs ne vieną apdovanojimą.

Premijos įteikimo iškilmės atidedamos dėl pandemijos ir karantino.

Premija „Kelyje į Vilties Prezidento Lietuvą“ įsteigta 1998 m. tuometinės Lietuvos žurnalistų draugijos Centro valdybos pirmininkės Romos Grinbergienės iniciatyva, siekiant pagerbti diplomato ir politiko Stasio Lozoraičio atminimą.

Premijos laureatais jau yra tapę Nijolė Baužytė, Vaidotas Žukas, Vaclovas Aliulis, Julius Sasnauskas, Kazys Požėra, Marytė Kontrimaitė, Antanas Seikalis, Vitalijus Karakorskis, Liudas Mažylis, Marija Šaknienė, Sigitas Tamkevičius, Gražina Viktorija Petrošienė ir kiti.

Ilgametis šios premijos mecenatas yra ūkininkas, buvęs žemės ūkio ministras, Seimo narys Kazys Starkevičius ir jo šeima.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.