Ūla Marija Tornau pradėjo dirbti Lietuvos kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje

Kultūros atašė pareigas Lietuvos Respublikos diplomatinėje atstovybėje Jungtinėje Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystėje jau pradėjo eiti dr. Ūla Marija Tornau, pranešė Kultūros ministerija.

 Ūla Marija Tornau.<br>V.Morkevičiaus nuotr.
 Ūla Marija Tornau.<br>V.Morkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2021, 4:25 PM, atnaujinta Jan 11, 2021, 4:33 PM

Ji sako, kad pradėjus dirbti Jungtinėje Karalystėje griežčiausio karantino pradžioje teks ieškoti kuo įvairesnių bendravimo ir komunikacijos formų bei formatų: „Šioje situacijoje pirmiausia tikiuosi rasti būdų ir kanalų įdomiai iškomunikuoti jau sukurtą turinį, jo puikaus ir lengvai retransliuojamo visose Lietuvos kultūros srityse – tiek šiuolaikinio meno, muzikos ir šokio bei džiazo srityse tikrai gausiai buvo suprodiusuota pernai.

Labai svarbu, kad šis itin kokybiškas ir jau sukurtas turinys pasiektų kuo platesnę auditoriją. Vienas iš mano tikslų taip pat būtų į Lietuvos kultūros produkciją ir sklaidą Jungtinėje Karalystėje įtraukti akademines institucijas, tarp kultūros organizacijų užmegzti ryšius, susijusius su kultūros edukacija, stažuotėmis ir mokymais.“

Ū. M. Tornau yra baigusi istorijos magistrantūros studijas Utrechto ir Vidurio Europos universitetuose, 2016 m. Vilniaus dailės akademijoje įgijo menotyros mokslų daktaro laipsnį. Nuo 2007 m. dirbo Šiuolaikinio meno centre.

Kultūros atašė kadencijos trukmė – treji metai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.