Trakų Vokės rūmai bandys privilioti jaunų lankytojų

Su vienu gražiausių Lietuvoje kultūros paveldo objektų – Trakų Vokės sodyba ir parku – vaikai susipažins jiems patraukliu būdu.

 Trakų Vokės dvaro rūmai.<br> P.Lileikio nuotr.
 Trakų Vokės dvaro rūmai.<br> P.Lileikio nuotr.
Naujas leidinys padės jaunimui savarankiškai tyrinėti rūmus ir parką. <br> KPD nuotr.
Naujas leidinys padės jaunimui savarankiškai tyrinėti rūmus ir parką. <br> KPD nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 23, 2021, 11:27 AM, atnaujinta Jan 23, 2021, 4:56 PM

Trakų Vokės dvaro sodybą ir ją supantį garsiojo kraštovaizdžio architekto Edouard’o Andre parką šiltuoju metų laiku lanko daugybė smalsių turistų. Dauguma jų – Lietuvos gyventojai, siekiantys pažinti savo kraštą.

Suaugusieji domisi dvaro istorija ir perspektyvomis, Tiškevičių giminės likimu.Tačiau jaunimui ir mažiesiems lankytojams skirtų patrauklių priemonių paveldui pažinti iki šiol stokota.

VšĮ „Trakų Vokės dvaro sodyba“ ėmė pildyti šią spragą vykdydama leidybos projektą. Jos iniciatyva pasirodė informacinis leidinys „Faktai ir įdomybės apie grafų Tiškevičių dvarą ir rūmus Trakų Vokėje“, skirtas šiam įspūdingam nacionalinės reikšmės kultūros paveldo objektui populiarinti.

„Siekėme parengti ir išleisti gidą, kuris padėtų jaunimui savarankiškai tyrinėti rūmus ir parką. Vaikams parengėme specialaus formato dvaro pažinimo knygelę. Tai padės pritraukti jaunųjų lankytojų ir suteiks jiems prieinamų žinių apie dvaro istoriją“, – aiškino leidinio autoriai.

Nors šiais metais dėl rekonstrukcijos darbų nebuvo galimybių kviesti lankytojų į rūmus, naujoji knygelė jau pristatyta edukatoriams ir šeimų ekskursijų organizatoriams, kurie rengs grupines ekskursijas ir edukacijas dvaro sodyboje.

Projektą rėmė Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.