Pirmajame lietuviškame animaciniame seriale „Pieno baras“ susitiks voverė, meškinas ir katinas

Pradėtas kurti pirmasis lietuviškas animacinis serialas „Pieno baras“. Jo pagrindiniai personažai – voverė Sonata, meškinas Mikas ir katinas Gabrielius – kasdien susitiks kavinėje ir kartu spręs jiems iškylančius klausimus bei kasdien ko nors išmoks apie save, draugus, šeimą ir gyvenimą apskritai. Bandomąją serialo seriją jau dabar galima pažiūrėti namų kino platformose.

„Pieno baro“ pagrindiniai personažai – voverė Sonata, meškinas Mikas ir katinas Gabrielius.
„Pieno baro“ pagrindiniai personažai – voverė Sonata, meškinas Mikas ir katinas Gabrielius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2021, 1:58 PM, atnaujinta Feb 12, 2021, 2:00 PM

Lietuvišką animacinį serialą kuria Danijoje gyvenanti režisierė Urtė Oettinger, scenaristė Marija Kavtaradze ir prodiuserė Agnė
Adomėnė iš kompanijos „Art Shot“.

„Pieno baro“ idėja kilo prisiminus vaikystę, kaip aš pati po pamokų eidavau į Pieno barą Vilniaus Rotušės aikštėje, ten laukdavau močiutės, ji man nupirkdavo bandelę ir šilto pieno ir paskui kartu mudvi važiuodavome namo“, – pasakojo režisierė U.Oettinger. – Tai filmukas apie nerūpestingą vaikystę, kartu ir labai svarbius emocinio intelekto ir draugystės įgūdžius, kuriuos įgyjame būtent vaikystėje, o naudojame visą gyvenimą“.

Seriale „Pieno baras“ norima kalbėti apie rimtus ir svarbius klausimus, bet taip, kad suprastų vaikai. Modernios šeimos ir
santykiai jose, kaip priimti save, kaip reaguoti į draugų skirtybes, bet vis tiek su jais draugauti, kaip išreikšti jausmus neįžeidžiant kito, kaip augti ir tobulėti, bet neprarasti atviro žvilgsnio į pasaulį.

Serialas „Pieno baras“ bus skirtas pradinėse klasėse besimokantiems vaikams. Serialą sudarys 13 serijų po 11 minučių.

Bandomoji serialo serija kaip atskiras animacinis filmas vaikams buvo pristatytas 2020-aisiais festivalio „Kino pavasaris“ šeimų programoje, vasarą keliavo po Europos animacinių filmų festivalius, taip pat buvo nominuotas Geriausio animacinio filmo kategorijoje Sidabrinių gervių apdovanojimuose, rudenį buvo rodomas kino teatruose.

„Pieno baras“ turtingas ne tik spalvotos ir nuotaikingos animacijos, bet ir jo garsas yra ypatingas – muziką filmukui kūrė Paulius Kilbauskas, o personažus įgarsino būrys aktorių: Gelminė Glemžaitė, Agnė Kaktaitė, Marija Laukė, Oneida Kunsunga-Vildžiūnienė, Vytautas Rašimas. 

Savo balsą paskolino ir dainininkas Justinas Jarutis, o angliškoje filmuko versijoje voverių šeimyną įgarsino Erica Jennings.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.