Unikalus moterų ansamblis rengia staigmeną šiuolaikinės muzikos mėgėjams

Nors šiuo metu pasaulį pristabdė pandemija, muzikantų širdžių pulsas išliko toks pat, o idėjos skleidžiasi pačiais įvairiausiais pavidalais, ieškant naujų, efektyvių būdų jas pristatyti.

 Ansamblis „Classic+“.<br> „Classic+“ archyvo nuotr.
 Ansamblis „Classic+“.<br> „Classic+“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-23 10:37

Ansamblis „Classic+“ (Julija Karaliūnaitė – sopranas, Simona Zbarauskaitė – fortepijonas, Viktorija Smailytė – arfa, Agnė Dūkštaitė – akordeonas) šiuo metu ruošia įdomią, netradicinę programą, kuri bus vainikuota kompaktine plokštele „Sukurk mane“.

Nuo 2017 m. ansamblis nuolat rengia skirtingas programas, neapsiribodamas vieno stiliaus ar žanro muzika, eksperimentuoja atlikdamas šiuolaikinę muziką. Visos jo narės yra respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatės, koncertuojančios Lietuvoje ir užsienyje, klausytojus kasmet džiuginančios naujais, netradiciniais sąskambiais.

Muzikės, įgyvendindamos savo projektą, bendradarbiauja su Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybe bei Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešąja biblioteka. Atlikėjos džiaugiasi kūrybiniais mainais su kompozitorėmis Vilte Žakevičiūte, Goda Marija Gužauskaite, Monika Sokaite, Beata Juchnevič bei Rūta Vitkauskaite, kurių muzika atsidurs ir būsimame leidinyje.

„Mūsų ansamblio sudėtis išties netradicinė, galbūt net vienintelė tokia visame pasaulyje, tačiau suteikianti erdvės labai įvairiems tembrams ir garsinei amplitudei, – pasakojo dainininkė J.Karaliūnaitė. – Man patiko jos apibūdinimas – trys maštabiški instrumentai ir dangiškas sopranas.

Ketiname rengti programą ne vien iš kūrinių, skirtų visam ansambliui. Manome, kad įvairūs deriniai ją tik praturtins. Mūsų repertuare – išskirtinai jaunosios kartos lietuvių moterų kompozitorių kūryba, tad ir albumą norime skirti visoms kuriančioms moterims“.

Solistei antrino ir pianistė Simona Zbarauskaitė: „Norisi pasidžiaugti lietuvių moterų laimėjimais. Mūsų dėmesys krypsta į jaunosios kartos moteris kompozitores, kurių kūryba dar nėra plačiai žinoma. Norime palaikyti jaunas kūrėjas ir parodyti, kad jos yra labai reikalingos“.

Plačiau apie būsimą programą ir kolektyvo veiklą galėsite išgirsti Vasario 25 d., 19 val. NB8 ART paskyroje feisbuko platformoje: 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.