Pavasario pradžia Kaune bus turtinga ir prancūziškų akcentų

„Bonjour, Kaunas“, – drauge su ateinančiu pavasariu visą kovo mėnesį kauniečius sveikins jau tradicija tampantis Frankofonijos renginių ciklas. Tiesa, dėl karantino ribojimų šiemet didžioji programos dalis keliasi į virtualią erdvę, kad pasiektų kiekvieno namus. Prancūziškos kultūros dvasios išsiilgę frankofilai mėgstamas veiklas galės išsirinkti iš gausaus sąrašo.

Žiema, sniegas, pusnys, paminklai apsnigti, Kaunas, orai<br>M.Patašiaus nuotr.
Žiema, sniegas, pusnys, paminklai apsnigti, Kaunas, orai<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2021, 11:47 AM

Kasmet drauge su pavasariu pasveikinantis Frankofonijos mėnuo – simboliškas istorinis ženklas Kaunui. Tarpukariu laikinąja sostine tapęs miestas išsiskyrė elegantiška architektūra, politiniu gyvenimu, vakarietiškais restoranais bei salonais. Dėl gyvenimo būdo ir mados pavyzdžio Kaunas buvo pramintas Mažuoju Paryžiumi.

Nemažai Frankofonijos mėnesio renginių ir ankstesniais, ir šiais metais organizuojantis Vytauto Didžiojo universitetas žada pateikti daugybę prancūziškų akcentų tarptautinėje mokslinėje konferencijoje „Frankofoniškojo pasaulio kultūra ir politika“, kuri vyks kovo 4–29 dienomis nuotoliniu būdu. Virtualiose paskaitose kalbės garbingi svečiai iš Kanados ir Prancūzijos, taip pat pranešimus Frankofonijos tematika skaitys VDU atstovai.

ELTA primena, jog prancūzakalbes šalis ir regionus vienijanti Frankofonija Kauną turėjo aplankyti ir praėjusiais metais, bet suplanuotus renginius netikėtai nutraukė pasaulį sukausčiusi koronaviruso pandemija. Tad šįmet, atsižvelgus į 2020-ųjų rudenį šalyje paskelbtą ir tebesitęsiantį karantiną, didžioji dalis suplanuotų veiklų, parodų ir kitų renginių keliasi į virtualią erdvę.

„Džiugu, kad turėsime dar vieną galimybę sužinoti daugiau apie frankofoniškas šalis. Skirdami didžiausią dėmesį saugumui, renginius stebėsime ir juose dalyvausime būdami namuose. Tačiau tai tikrai nesutrukdys pajausti Frankofonijos dvasios“, – sakė Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.

Beveik 30 renginių jungianti programa truks visą kovo mėnesį. Miesto gyventojų ir svečių lauks nuotolinės konferencijos, paskaitos, seminarai, pamokos, apžvalgos, net degustacijos.

Savivaldybės pranešime nurodoma, kad susipažinti su Prancūzijos istorijos pėdsakais Kaune, atrasti legendas, skonius ir kvapus kvies specialiai sukurtas virtualus maršrutas. Pasivaikščioti nuotoliniu būdu ar net gyvai bus galima naudojantis specialiu skaitmeniniu žemėlapiu „Bonjour, Kaunas“ (kaunastika.lt).

Savivaldybė drauge su Kauno miesto kameriniu teatru virtualioje platformoje padovanos Nauberto Jasinsko spektaklio „bowel“ premjerą, kurios personažai bandys pabėgti nuo gyvenimo rutinos ir tuo pačiu sieks su ja susigyventi.

„Frankofonijos akcentai bus pastebimi ir Laisvės alėjoje – ją papuoš Kauno partnerio Grenoblio lauko paroda. Dera pabrėžti, kad šis Prancūzijos miestas sulaukė išskirtinio pripažinimo – 2022 metais jam bus įteiktas Europos Žaliosios sostinės titulas. Tad kauniečiai ir jų svečiai kviečiami susipažinti su šiuo miestu, jo kraštovaizdžiu, architektūra ir autentiška atmosfera“, – Eltai sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos Užsienio ryšių skyriaus vedėja Lina Duobaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.