„Paupio turgaus“ erdvėje rasta vietos ir menui: sieną papuošė J. Tarabildos piešinys

Jau netrukus lankytojams duris atversiantis „Paupio turgus“ ruošiasi startui – naujai įsikursiančioje maisto, restoranų ir susitikimų erdvėje kvepia dažais, čia vos prieš porą dienų menininkas Jurgis Tarabilda užbaigė didžiulį, pagrindinę naujo turgaus sieną puošiantį piešinį.

J.Tarabilda ištapė pagrindinę naujo turgaus sieną. <br> Organizatorių nuotr.
J.Tarabilda ištapė pagrindinę naujo turgaus sieną. <br> Organizatorių nuotr.
J.Tarabilda ištapė pagrindinę naujo turgaus sieną. <br> Organizatorių nuotr.
J.Tarabilda ištapė pagrindinę naujo turgaus sieną. <br> Organizatorių nuotr.
J.Tarabilda ištapė pagrindinę naujo turgaus sieną. <br> Organizatorių nuotr.
J.Tarabilda ištapė pagrindinę naujo turgaus sieną. <br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 23, 2021, 10:37 AM

„Papuošus sieną meniniu piešiniu ji atgijo, turgaus erdvė tapo gyvesnė, patrauklesnė – tikiuosi, ją įvertins ir būsimi turgaus lankytojai“, – sakė „Darnu Group“ iniciatyva surengto projekto autorius J.Tarabilda.

Dėmesio meno projektams vis daugiau

Tai nebe pirmas bendras menininko projektas su nekilnojamo turto vystymo bendrove „Darnu Group“. Prieš kelerius metus jis ištapė Vilniaus senamiestyje esančio viešbučio „Artagonistas“ pagrindinę sieną.

„Smagu, kad verslas inicijuoja panašius projektus – to Lietuvoje labai trūksta. Kūrybiškai apipavidalintas, nenuobodžias erdves įvertina ir visuomenė – jos tampa traukos centru“, – tikino J.Tarabilda.

Jam pritarė ir „Darnu Group“ korporatyvinių reikalų ir rinkodaros direktorė Akvilė Liaudanskienė. Pasak jos, „Paupio turgui“ skirtu piešiniu siekta suteikti erdvei jaukumo ir intrigos – netrukus atsidarysiantis turgus turėtų tarpti vilniečių ir miesto svečių pamėgta restoranų, apsipirkimo ir susitikimų vieta.

„Įvairūs meno kūriniai visada buvo svarbus mūsų projektus papildantis ir papuošiantis elementas, jie sukuria didelę pridėtinę vertę tiek miestui, tiek atskiriems objektams“, – sakė A.Liaudanskienė.

Rankos – bendruomenės atspindys

Minčių, kaip apipavidalinti „Paupio turgaus“ sieną, buvo visokių – nuo visiškų abstrakcijų iš spalvinių dėmių ir linijų iki labai konkrečių, realistinių piešinių.

„Piešinys bus matomas kiekviename aukšte, ne visuose nutapiau po ranką. Tačiau į ką tos rankos rodo, kiekvienas pamatys savaip. Norėjau perteikti žinutę, kad turgus – tai pirmiausia bendruomenė“, – apie kūrinio idėją pasakojo autorius.

Kūrybiniame procese menininkui padėjo ir jo žmona, meno projektų koordinatorė Gabija Tarabilda. Jau ne vieną projektą drauge įgyvendinusi pora ir dabar tam tikruose etapuose prie piešinio dirbo dviese.

„Kai piešinio formatas didelis, keturios akys ypač reikalingos: būdamas arti sienos nematyčiau bendro vaizdo, todėl skambindavomės, kalbėdavomės – stebėdama iš toliau žmona sakydavo, į kurią pusę reikia pasisukti, kuria kryptimi piešti“, – pasakojo J. Tarabilda.

Palieka vietos vaizduotei

Suvaldyti didelės apimties darbus visada yra tam tikras iššūkis, tokie piešiniai reikalauja atidumo, aiškaus erdvinio vaizdo suvokimo, patirties. Tačiau menininkas tikino – taip dirbti įdomu, nors sienų piešinių imasi retai, pasirenka tik jam pačiam asmeniškai patrauklius projektus.

„Dažniausiai mano kūryba yra abstrakti, noriu, kad žiūrovas pats interpretuotų piešinį, suprastų jį savaip“, – teigė J.Tarabilda.

Lankytojams „Paupio turgus“ duris atverti žada dar šį pavasarį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.