Lietuvos kultūros ir kūrybinėms industrijoms REACT-EU iniciatyva skirs 15,5 mln. eurų

Europos Komisija patvirtino pagal iniciatyvą REACT-EU skiriamas lėšas Lietuvai, tarp jų – ir finansavimą kultūros ir kūrybinėms industrijoms (KKI), kurioms numatyta 15,5 mln. eurų, pranešė Kultūros ministerija.

 LKM nuotr.
 LKM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2021, 4:28 PM, atnaujinta Apr 26, 2021, 4:32 PM

REACT-EU – tai Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo pagalbos iniciatyva, trumpuoju 2021–2023 m. laikotarpiu numatanti investicijas, skatinančias ir stiprinančias tuos ekonomikos sektorius, kurie gali efektyviausiai prisidėti prie spartaus bendro Europos šalių atsigavimo po COVID-19 pandemijos ir jos sukeltų padarinių.

„Šis sprendimas kartu yra ir milžiniškas viso KKI sektoriaus įvertinimas. Europos Komisija pripažįsta didžiulį kultūros ir kūrybinių industrijų potencialą prisidedant prie bendro Europos ekonomikos atsigavimo, Lietuva šiuo aspektu – ne išimtis. Planuojamos investicijos KKI taps teigiamu postūmiu stiprinant tolesnį šio sektoriaus augimą, kuris reikšmingai prisidės prie aplinką tausojančio, skaitmeninio ir tvaraus ekonomikos atgaivinimo“, – sakė kultūros ministras Simonas Kairys.

Planuojant REACT-EU lėšas KKI sektoriui numatomos trys pagrindinės priemonės. Pirmoji – „Dizaino sparnai“ – skirta paskatoms Lietuvos dizaino industrijai. Antroji priemonė skirta KKI būtiniems infrastruktūros projektams, trečioji – paslaugų plėtrai finansuoti.

Visas tris priemones administruos Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA). Dizaino krypčių priemonę įgyvendins Lietuvos kultūros taryba. Antrajai ir trečiajai priemonėms įgyvendinti LVPA kvies teikti paraiškas. Planuojama, kad konkursai KKI infrastruktūros ir paslaugų plėtros projektams finansuoti bus skelbiami dar šiemet.

„Skatiname KKI sektoriaus atstovus Lietuvoje aktyviai domėtis ir naudotis atsiveriančiomis išties išskirtinėmis galimybėmis. Tai yra didžiulis žingsnis ne tik bendrame Lietuvos atsigavimo po pandemijos, bet ir KKI sektoriaus augimo kontekste“, – teigė kultūros viceministras Vygintas Gasparavičius

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.