Minime Tarptautinę šokio dieną – renginiai ir smagios skaitmeninės šokių kovos

„Susilaužyk koją“ – geriausias linkėjimas šokėjui. Nuo 1982 m. kasmet balandžio 29 d. pasaulis švenčia šokio meną, tad visi sveikinimai šiandieną skrieja šokio puoselėtojams. „Tele2“ kviečia išradingai paminėti progą ir, pasitelkus skaitmeninius įrankius, iš arčiau susipažinti su šiuo scenos menu. Jūsų dėmesiui, Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, dalinasi išmaniais būdais, kuriais galite paminėti Tarptautinę šokio dieną.

 Pasaulis švenčia šokio meną.<br> Organizatorių nuotr.
 Pasaulis švenčia šokio meną.<br> Organizatorių nuotr.
 Pasaulis švenčia šokio meną.<br> Organizatorių nuotr.
 Pasaulis švenčia šokio meną.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 29, 2021, 1:17 PM, atnaujinta Apr 29, 2021, 6:12 PM

Oficiali renginio transliacija

Kiekvienais metais šventės sumanytojas Tarptautinio teatro instituto šokio komitetas (angl. Dance Committee of the International Theatre Institute, ITI) išrenka žymų, nusipelniusį šokio artistą šventės žinutei sukurti bei miestą išskirtiniam „Gala“ renginiui. Šia švente stengiamasi atkreipti dėmesį į šokio meną.

Šiemet šventinės žinutės autoriumi išrinktas vokiečių baleto šokėjas Friedemann Vogel, o nuotolinė renginio transliacija vyks iš Paryžiaus. Transliaciją balandžio 29-ąją nuo 15 val. Lietuvos laiku galima stebėti čia: https://www.international-dance-day.org/mainevent.html „Šokis plius miestas“.

Balandžio 29 d. Lietuvos šokio informacijos centras (LŠIC) projekto „Šokis plius miestas“ vaizdo klipus perkelia į Lietuvos erdves. Šokį ir architektūros sinergiją atspindintys vaizdo klipai bus transliuojami 20-yje Lietuvos miestų – projekcijose ant pastatų sienų, kultūros įstaigų languose, miestų ekranuose ir kitose iš lauko matomose erdvėse. Jeigu šiuos vaizdo įrašus nuspręsite peržiūrėti namuose, juos rasite https://vimeo.com/showcase/6570702

Prie šokio dienos minėjimo jungiasi ir šalies šokėjai, kurie dovanos šokį automobilių keleiviams ir praeiviams didžiųjų miestų pėsčiųjų perėjose. Daugiau šokio naujienų – https://dance.lt/new/2021/04/28/sokis-uzkariauja-miestus-ir-miestelius-lietuvoje-svenciama-tarptautine-sokio-diena/

Lietuvių liaudies šokių konkursas

Šokio dienos renginių ciklą galėsite pratęsti balandžio 29 d. 19 val. įvyksiančio nuotolinio konkurso „Šoka Lietuva 2021“ tiesiogine transliacija.

Valstybinis ansamblis „Lietuva“ tęsia gražią tradiciją ir jau ketvirtąjį kartą kviečia dalyvauti sceninių lietuvių liaudies šokių konkurse. Šiemet dalyvių laukia išskirtiniai pokyčiai – konkursas vyks nuotoliniu būdu, o šokių kolektyvai varžysis ne tik moksleivių, bet ir vyresniųjų amžiaus kategorijose. Be to, pirmą kartą šokių konkurse laukiami ne tik Lietuvos, bet ir užsienio lietuvių kolektyvai iš viso pasaulio. Daugiau informacijos: https://ansamblis-lietuva.lt/

Šokių kovos

Vakarėlių ir smagių susibūrimų vinimi tapo šokių judesių atkartojimo žaidimai bei treniruotės „Xbox“ ir „PlayStation“ žaidimų konsolėms. Dar smagiau tai, kad dabar jie gali būti nesudėtingai perkelti į kitus jūsų išmaniuosius įrenginius.

Pavyzdžiui, „Just Dance Now!“ šokių judesių atkartojimo žaidimui tereikia mobiliojo telefono ir papildomo išmaniojo namų įrenginio vaizdui matyti: planšetės, kompiuterio, televizoriaus ar pan. Į savo telefoną įsidiekite žaidimo programėlę, o kitame įrenginyje per naršyklę atsidarykite žaidimo svetainę https://justdancenow.com/. Savo mobiliajame suvedę naršyklės lange matomą kodą galėsite pradėti žaidimą.

Atkartodami šokių judesius telefoną laikykite dešinėje rankoje – taip programėlė užfiksuos kiekvieną jūsų judesį. Kito įrenginio ekrane matysite, kaip tiksliai pavyksta juos atkartoti, kiek taškų surinkote bei kaip sekasi varžovams. Beje, čia netgi galėsite sužinoti, kiek kalorijų sudeginote per savo pasirodymą. Dar daugiau – kurkite savo grojaraščius, rinkitės iš populiariausių muzikos topų ar sudalyvaukite socialiniame vakarėlyje.

Kardiotreniruotės šokio ritmu

Tarptautinės šokio dienos proga įprastas treniruotes galite iškeisti į šokio užsiėmimus.

„Youtube“ gerbėjams rekomenduojame sekėjų pamėgtą keturių šokio treniruočių pagal lotynų muziką rinkinį „Tanju dance mix / 4x the Tanju! / Cardio compilation“. Nuoroda į rinkinį: https://www.youtube.com/watch?v=Jcz0zaun8IQ

Daugiau šokio ir aerobikos derinio treniruočių rasite „Youtube“ kanale „POPSUGAR Fitness“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.