Siūlys steigti kultūros atašė pareigybę Japonijoje ir atsisakyti Kaliningrade bei Maskvoje

Kultūros ministerija Vyriausybei teiks nutarimo projektą, kuriuo siūloma įsteigti Lietuvos Respublikos kultūros atašė pareigybę LR ambasadoje Japonijoje, pranešė ministerija.Taip pat bus siūloma panaikinti LR kultūros atašė pareigybę LR generaliniame konsulate Kaliningrade (Rusijos Federacija) bei LR kultūros paveldo atašė pareigybę LR ambasadoje Rusijos Federacijoje.

 LKM nuotr.
 LKM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2021, 11:22 AM, atnaujinta May 27, 2021, 12:47 PM

Kultūros ministro Simono Kairio teigimu, Japonija yra ne tik strateginė ES partnerė, diplomatijos sostinė Rytų pusrutulyje, pasaulio dėmesio centre šiemet atsidursianti ir kaip olimpinių žaidynių šeimininkė, bet ir viena reikšmingiausių bei gyvybingiausių pasaulio meno rinkų, todėl nuoseklus darbas dar labiau stiprinant ryšius su šia šalimi yra ypač svarbus.

„Į Japoniją kaip į patikimą ir konstruktyvią partnerę krypsta ne tik Lietuvos politikos, verslo, bet ir kultūros atstovų žvilgsniai. Juolab kad šioje srityje jau turime vertingo įdirbio: pradedant abi šalis visam laikui susiejusia diplomato Chiunės Sugiharos veikla ir jos įprasminimu, baigiant programai „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ skirtomis organizacijų partnerystėmis. Kitąmet minėsime Lietuvos ir Japonijos diplomatinių santykių 100-metį. Visame šiame bendrų vizijų ir kultūrinių mainų kontekste Lietuvos kultūros atašė Japonijoje veiklą matome kaip svarbią ilgalaikę naudą“, – sakė kultūros ministras S. Kairys.

Siekiant efektyvinti šiuo metu egzistuojantį kultūros atašė tinklą, taip pat Vyriausybei bus siūloma naikinti dvi kultūros atašė pareigybes Rusijoje. Šioje šalyje šiuo metu yra trys kultūros atašė pareigybės: kultūros atašė pareigybė Rusijos Federacijoje, kultūros paveldo atašė pareigybė Rusijos Federacijoje bei kultūros atašė pareigybė generaliniame konsulate Kaliningrade. Toks kultūros atašė tinklo paskirstymas nėra efektyvus, todėl šioje šalyje siūloma palikti vieną pareigybę – kultūros atašė Rusijos Federacijoje. Naikinant dvi pareigybes ir steigiant vieną naują kultūros atašė pareigybę Japonijoje tam papildomų valstybės biudžeto lėšų nereikėtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.