Naujas Lietuvos bardų dainų rinkinys – tarsi spalvotas kaleidoskopas

Džiugi žinia dainuojamosios poezijos mėgėjams – dienos šviesą išvydo kompaktinės plokštelės „Bardų dainų rinkinys“ antroji dalis. Joje skamba žinomiausių žanro klasikų bei jaunosios kartos atlikėjų dainos. Plokštelę sudaro net 21 kūrinys.

 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
 Naujasis albumas.
 Naujasis albumas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 29, 2021, 10:06 AM, atnaujinta May 29, 2021, 10:46 AM

Naujas Lietuvos bardų dainų rinkinys tarsi spalvotas žanro kaleidoskopas. Jame pristatomi žanrą formavę kūrėjai – „Dainos teatras“, grupė „Adios“ su Andriumi Kulikausku, Sauliumi Bareikiu bei Olegu Ditkovskiu, Vladas Bagdonas, Kostas Smoriginas, Sigitas Jakubauskas su Gintaru Dzidoliku ir praplėtę žanro ribas jaunieji atlikėjai – Alina Orlova, Darius Žvirblis, „Baltos varnos“. Šis rinkinys liudyja svarbius ir įdomius pokyčius bardų muzikoje.

Dalis dainų skirta išėjusiems atlikėjams atminti. 2020 m. iškeliavo vienas dainuojamosios poezijos pradininkų – Romas Gižys. Albume skamba „Romo Gižio trio“ atliekama daina „Tavam delne“, kuri daug kam gali tapti atradimu.

Pernai šį pasaulį taip pat paliko romansų atlikėja Liuba Nazarenko, kuriai atminti aktorius, scenos kolega Andrius Bialobžeskis skyrė romansą „Su gandrais ir su lapais žaliais“. O a. a. aktoriui Sauliui Mykolaičiui šiemet būtų sukakę 55-eri – jo šviesia, viltinga daina „Balta diena“ ir pradedama bardų dainų rinktinė.

Pirmasis „Bardų dainų rinkinys“ kompaktinės ir vinilinės plokštelių pavidalu buvo išleistas 2018 m., siekiant įprasminti VšĮ „Bardai LT“ veiklos Lietuvoje 10-metį. Tačiau į jį buvo sudėtos toli gražu ne visos žanrą bei jo transformacijas pristatančios dainos ir atlikėjai.

Pirmasis rinkinys sulaukė itin palankaus klausytojų vertinimo ir populiarumo, todėl buvo nutarta tęsti ir pildyti antologiją, kuo plačiau pristatant lietuvių autorių kūrybą.

Naujoje rinktinėje (be jau minėtų atlikėjų) skamba Vytauto V. Landsbergio, Algirdo Svidinsko, Giedriaus ir Agnės Arbačiauskų, Vilijos Radvilės, Gedimino Storpirščio, Andriaus Kaniavos, Vyganto Kazlausko, „Andrijauskų trio“ dainos.

Kompaktinės plokštelės leidybą dalinai finansavo asociacija LATGA.

Albumą galima įsigyti čia: 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.