Dėl pandemijos neįvykusią „Europiadą“ Klaipėdai leista surengti kitąmet

Dėl koronaviruso grėsmės neįvykusį tarptautinį Europos folkloro kultūros festivalį Klaipėdoje leista surengti kitąmet. Renginys čia galės vykti 2022 metų liepos 14–17 dienomis.

 V.Balkūno nuotr.
 V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2021, 12:09 PM

Tokį sprendimą balsų dauguma priėmė „Europiados“ Tarptautinio organizacinio komiteto nariai, antradienį pranešė uostamiesčio savivaldybė.

2022-aisiais „Europiada“ buvo numatyta Italijos mieste Trapanyje, tačiau suteikus teisę festivalį rengti Klaipėdai, nutarta, kad italai renginio šeimininkais bus 2023-iaisiais.

„Viltinga žinia Klaipėdai – pandemija neatima iš mūsų galimybės suburti įvairių tautų ir kultūrų folkloro mylėtojus Lietuvos pajūryje. Labai tikiuosi, kad COVID-19 dar kartą nesutrukdys į Klaipėdą sukviesti tūkstančius svečių ir rūpesčius dėl koronaviruso pakeis džiugesys bei visu savo grožiu atgimstantis kultūrinis gyvenimas“, – sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Surengti „Europiadą“ Klaipėda turėjo 2020 metais, tačiau dėl prasidėjusios COVID-19 pandemijos, tais metais įvyko tik virtualus renginys. Šiais metais tarptautinė festivalio bendruomenė dėl pandemijos taip pat apsisprendė festivalio neorganizuoti ir perkelti jį į kitus metus.

Pagrindinis festivalio tikslas – puoselėti Europos kultūrų įvairovę ir stiprinti tautų draugystę. Tai tūkstančius europiečių pritraukiantis festivalis, per kurį pristatomas regionų folklorinis menas ir tradicijos.

Klaipėdoje „Europiada“ vyko 2009 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.