Šalies vadovai pasveikino skulptorių R. Sakalauską jubiliejaus proga

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pasveikino Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą, skulptorių Rimantą Sakalauską 70-ies metų jubiliejaus proga.

Rimantas Sakalauskas. <br>Gedimino Bartuškos/ELTA nuotr.
Rimantas Sakalauskas. <br>Gedimino Bartuškos/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2021, 7:49 AM

„Jūsų darbščios rankos ir nepailstantis kūrybingumas papuošė Lietuvą neįprastais, rafinuotais ir plastiškais darbais bažnyčiose, kapinėse, muziejuose ir parodų salėse. Savo kūryboje sugebate derinti liturginį paslaptingumą, ramų paprastumą ir nevaržomą dvasios laisvę“, – rašoma valstybės vadovo sveikinime.

Pasak prezidento, R. Sakalauskas daugeliui žmonių, gyvenimo nuskriaustų vaikų tapo Mokytoju, atvėrusiu meno pasaulį ir padėjusiu patiems lipdyti savo gyvenimo indą.

Šalies vadovas padėkojo menininkui už nešamą autentišką grožį ir palinkėjo rankų stiprumo, dvasios tyrumo ir proto aštrumo bei daug produktyvių metų.

„Jūsų kūrybiškas žvilgsnis, vaisingos pažintys su erdve ir materija verčia mus būti dėmesingesnius ir gėrėtis prasmingomis kasdienybės detalėmis. Labai vertinu Jūsų kūrybą, šviesos sklidiną žvilgsnį ir nenumaldomą laisvės dvasią. Linkiu Jums sveikatos ir Dievo malonių“, – sakoma premjerės sveikinime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.