Pagaliau Kostas Smoriginas surengs kelis kartus nukeltą autorinį koncertą Vilniuje

2021 m. birželio 19 d. 19 val. geros muzikos ekspertai „Bardai LT“ susitikti Vasaros terasoje, Vilniuje kvies aktoriaus, dainų autoriaus ir atlikėjo Kosto Smorigino gerbėjus.

Kostas Smoriginas.<br>Organizatorių nuotr.
Kostas Smoriginas.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2021, 8:14 AM

Atlikėjas žada pristatyti keletą naujų dainų, papildyti repertuarą seniau sukurtais, bet nepelnytai pamirštais kūriniais, ir, žinoma, primins ištikimų klausytojų atmintyje gyvenančias dainas. Scenoje K. Smoriginą lydės artimiausi bendražygiai: kompozitorius ir ilgametis jo dainų aranžuotojas Audrius Balsys bei gitaros virtuozas Martynas Kuliavas.

Pernykštis karantininis pavasaris menininkui buvo išties produktyvus: balandžio mėnesį (prieš pat jo gimtadienį) pasirodė Arno Ališausko knyga „Kostas. Eskizai scenos generolo portretui“ (išleido „Tyto alba“), kurioje atvirai, šmaikščiai, jautriai kalbama apie Artisto gyvenimo ir kūrybos kelią. Apie teatrą kaip šeimą, ir šeimą kaip teatrą.

Apie sutiktus žmones. Apie muziką – nuolatinę K. Smorigino gyvenimo palydovę. Joje pasisako Artisto kolegos, draugai, šeimos nariai. Knyga itin atvira, tad skirta tikrai ne silpnų nervų skaitytojams. Balandį turėjęs įvykti pristatymas buvo perkeltas į liepos mėnesį, ir dėl to tapo tik labiau išlauktas, įelektrintas pozityviomis emocijomis ir griausmingais žiūrovų aplodismentais.

Netrūko ir iššūkių: gegužės mėnesį Kostas Smoriginas entuziastingai atsiliepė į „Bardai LT“ kvietimą surengti koncertą ant... lėktuvų angaro stogo Bistrampolio dvare (dėl tuo metu galiojančių draudimų buvo leidžiami tik „drive-in“ koncertai). Stiprus vėjas, žiūrovai, sėdintys automobiliuose ir į dainas reaguojantys valytuvų judesiais bei signalais, kūrė išties makabrišką įspūdį. Tiek pačiam atlikėjui ir jo muzikantams, tiek ir klausytojams bei organizatoriams šis koncertas ilgam išliks atmintyje.

O vasarą vainikavo įspūdingas ir skambus Kosto Smorigino ir Vytauto Lukočiaus „Vilniaus Sinfoniettos“ pasirodymas kultūros festivalyje „Purpurinis vakaras“ Anykščiuose.

Ten pat buvo pristatyta naujausia (išleista po 7 metų pertraukos) geriausių dainų kompaktinė plokštelė, kurioje sudėti gyvi įrašai iš 2019 m. vykusio koncertinio turo su orkestru. 2021 metų pavasarį pasirodė dviguba vinilinė plokštelė, kurioje skamba Kosto Smorigino dainos, atliekamos su Vytauto Lukočiaus „Vilniaus Sinfonietta“ ir VDU kameriniu orkestru.

Po daugiau nei pusės metų pertraukos, birželio 19 d. 19 val. į Vasaros terasą Artistas sugrįžta su nauja jėga ir kvies pasisemti savo dainose užkoduotų vilties, jėgos, išminties ir šviesos.

*Koncertas perkeltas iš 2020 m. gruodžio 8 d. ir 2021 m. vasario 14 d. (Šv. Kotrynos bažnyčioje). Anksčiau įsigyti bilietai galios!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.