Ministerija perka kultūros centrų politikos tyrimą, sieks tobulinti jų veiklą

Kultūros ministerija ieško, kas atliktų kultūros centrų politikos analizę, padėsiančią tobulinti jų veiklą. Ministerija nurodo, kad tyrimu būtų siekiama išsiaiškinti, kaip sprendžiant kultūros centrų politikos įgyvendinimo uždavinius konkrečiai gali prisidėti valdžios institucijos, savivaldybės, seniūnijos, kultūros centrai, nevyriausybinės organizacijos.

 D.Umbraso nuotr.
 D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Jačauskas

Jul 25, 2021, 3:22 PM

„Tyrimo tikslas – gauti profesionaliai parengtą kultūros centrų politikos analizę ir siūlymus dėl jos tobulinimo“, – pirkimuose nurodo ministerija.

Ji BNS informavo, kad kultūros centrų vaidmuo itin reikšmingas mažinant kultūrinę, socialinę atskirtį tarp didmiesčių ir regionų, skatinant kultūros įvairovę, profesionalaus meno sklaidą.

„Todėl ir siekiama išsiaiškinti, kaip, reaguojant į šiuolaikinius socialinius, ekonominius ir demografinius iššūkius regionuose, kultūros centrai galėtų pertvarkyti ir stiprinti savo vykdomas veiklas“, – informavo Kultūros ministerija.

Tyrimu bus siekiama išanalizuoti ir įvertinti kultūros centrų veiklą reglamentuojantį teisinį reguliavimą, jame būtų pateikti pasiūlymai dėl teisės aktų tobulinimo.

Tai pat prašoma išanalizuoti bent trijų užsienio valstybių kultūros įstaigų veiklos modelius, juos palyginti su Lietuvos modeliu ir pateikti siūlymus, kaip galima būtų tobulinti teisinį šių įstaigų reglamentavimą.

Įsipareigojimas atlikti kokybinį kultūros centrų tyrimą yra įrašytas Vyriausybės programoje.

Numatyta pirkimo suma – 30 tūkst. eurų, analizės būtų laukiama vėliausiai iki 2022-ųjų vasario pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.