Keičiasi koncerto „Karl Jenkins: Symphonic Adiemus“ data

Rugpjūčio 20 d. turėjęs vykti koncertas „Karl Jenkins: Symphonic Adiemus“ nukeliamas į rugpjūčio 28 d., šeštadienį, 19 val. Renginio vieta nesikeičia – kaip ir planuota, jis vyks Vilniaus paveikslų galerijos kieme.

 G.Rinkevičius ir LVSO.<br> D.Matvejevo nuotr.
 G.Rinkevičius ir LVSO.<br> D.Matvejevo nuotr.
Choras „Vilnius“. <br> D.Matvejevo nuotr.
Choras „Vilnius“. <br> D.Matvejevo nuotr.
 G.Rinkevičius ir LVSO.<br> G.Jaunškio nuotr.
 G.Rinkevičius ir LVSO.<br> G.Jaunškio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 19, 2021, 11:40 AM

Dėl jungtinio „Aidija“ ir Nacionalinės M.K. Čiurlionio menų mokyklos choro atlikėjų susirgimų COVID-19 keičiasi koncerto data, o į jų vietą stoja ir visą pasaulį etniniu koloritu pavergusio „Adiemus“ Lietuvoje dar negirdėtą versiją atliks choras „Vilnius“ (meno vadovas ir dirigentas Artūras Dambrauskas) kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, kuriems diriguos Gintaras Rinkevičius.

„Žinau, kaip entuziastingai atlikėjai ruošėsi premjerai ir susitikimui su publika, tad labai gerbiu jų atsakingumą bei pasiryžimą saugoti klausytojus, kolegas, save. Tikiuosi, jog šie pasikeitimai klausytojams nesukliudys pasimėgauti nuostabia muzika. Karlo Jenkinso kūryba turi nepaprastą savybę – nuplauti visokį kartėlį, užtvindant širdį pačiomis geriausiomis emocijomis. Verta tai patirti“, – sakė Kristupo festivalio meno vadovė Jurgita Murauskienė.

„Muzika yra universali, kaip ir žodžiai“, – apie žinomiausią savo kūrinį, jungiantį Afrikos genčių ir keltų melodijas, kalbėjo K. Jenkinsas. Galbūt tame ir slypi šio kūrinio jėga. „Adiemus“ – tarsi kryžkelė tarp kultūrų, simbolių, prasmių. Ir tik nuo klausančiojo pasirinkimo priklauso, kuria kryptimi jis nukeliaus.

Jau įsigyti bilietai lieka galioti, nieko papildomai daryti nereikia. Klausytojai, kurių netenkina nauja renginio data, gali juos grąžinti įsigijimo vietose.

Apie Kristupo vasaros festivalį

Kristupo vasaros festivalis – kasmetinis didžiausias ir vienintelis Vilniaus vasaros muzikinis renginys, gyvuojantis nuo 1995 m. Kristupo vasaros festivalis trunka du vasaros mėnesius (liepą-rugpjūtį). Jo metu klausytojams pristatomi originalūs renginiai, vykstantys skirtingose Vilniaus erdvėse ir Lietuvos regionuose. Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.