„Kaunas Jazz 2021“ įgauna pagreitį: džiazas skambės ant Pelėdų kalno

Festivalis „Kaunas Jazz 2021“ įgauna pagreitį. Rugsėjo 3-iąją ant Pelėdų kalno, Kaune, koncertuos garsus argentiniečių gitaristas Hernanas Romero ir Lietuvos džiazo saksofonininkas Kęstutis Vaiginis.

H.Romero koncertuos Kaune.
H.Romero koncertuos Kaune.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2021, 11:25 AM

Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenantis H.Romero kartu saksofonininku K.Vaiginiu išmaišė visą Lietuvą, o „Kaunas Jazz 2021“ programoje pasirodys ir Kaune.

Džiazo festivalio sumanytojas Jonas Jučas tikino, kad garsios dainininkės Estelos Raval sūnus Hernanas Lietuvos publiką ne kartą papirko ne tik virtuoziška grojimo technika ir karštomis pietietiškomis natomis, bet ir niekada nuo veido nedingstančia šypsena ir draugiškumu.

Visa tai šio muziko gyvenime dera dar ir su kompozitoriaus talentu bei įspūdingais karjeros pasiekimais.

Nuo flamenko, karštų pietietiškų ritmų iki džiazo ir ritmenbliuzo – tokia plati muzikos paletė atsiskleidžia soliniuose Hernano įrašuose ir projektuose su kitais atlikėjais.

„Kęstučio Vaiginio džiazo klausytojams jau nereikia plačiai pristatyti. Jis festivalyje „Kaunas Jazz“ debiutavo 2002 metais ir nuo to laiko jo vaidmuo šalies scenoje kasmet vis ryškesnis“, – sakė J.Jučas.

Bibopu, Lotynų Amerikos, Afrikos muzikos potėpiais savo grojimą spalvinantis lietuvis kartu su H.Romero koncertuose kuria jaukią atmosferą, o daugybė kartu surengtų koncertų leidžia šiam duetui vienas kitą jausti iš pusės natos – tai patvirtins būriai jų pasirodymuose jau apsilankiusių Lietuvos klausytojų.

Rugsėjo 3 d. 19 val. H.Romero ir K.Vaiginis koncertuos ant Pelėdų kalno, A.Mackevičiaus g. 27.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.