Palydėti vasarą su muzika kviečia Tarptautinis Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalis Pasirodys operos solistė Justina Gringytė

Vasarai artėjant į pabaigą, finišo tiesiąją pasiekė ir 18-as tarptautinis Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalis. Rugpjūčio 26 d., ketvirtadienį, 18 val. Chaimo Frenkelio vilos parke (Vilniaus g. 74, Šiauliai) įvyks festivalio uždarymo koncertas, kuriame žiūrovai išvys Lietuvos valstybinį simfoninį orkestrą ir operos solistę Justiną Gringytę. Dirigentas – festivalio meno vadovas Robertas Šervenikas.

Justina Gringytė.<br>P.M.Mitchello nuotr. 
Justina Gringytė.<br>P.M.Mitchello nuotr. 
Festivalio meno vadovas, dirigentas Robertas Šervenikas.<br>E.Tamošiūno nuotr.
Festivalio meno vadovas, dirigentas Robertas Šervenikas.<br>E.Tamošiūno nuotr.
Festivalio atidarymo akimirka.<br>E.Tamošiūno nuotr.
Festivalio atidarymo akimirka.<br>E.Tamošiūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-08-25 11:40

Prestižiniuose Tarptautiniuose operos apdovanojimuose, kurie prilyginami šio žanro „Oskarams“, 2015 m. mecosopranas J. Gringytė įvertinta kaip geriausia jaunoji solistė. Tarptautinės muzikos pasaulio bendruomenės pripažinimą J. Gringytė pelnė po įspūdingai sukurto Karmen vaidmens Anglų nacionalinėje operoje. Talentingąją solistę „The Times“ gyrė už „pribloškiančią balso techniką“, „The Scotsman“ žavėjosi jos gebėjimu tobulai valdyti sceną ir „vieną minutę būti valdinga, kitą – trapia“, o „The Bachtrack“ rašė, kad nuo dainininkės operoje „nebuvo galima atitraukti akių“.

Ir visa tai – ne tik gražūs žodžiai. J. Gringytė nuolat kviečiama dirbti didžiausių Europos operos teatrų scenose – Londono karališkojoje „Covent Garden“ operoje, Anglų nacionalinėje operoje, Velso nacionalinėje operoje, Maskvos didžiajame teatre, Madrido karališkajame operos teatre, Palermo didžiajame teatre ir kt.

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas savo įkūrėjo Gintaro Rinkevičiaus, debiutavo 1989 m. Orkestro veikla prasidėjo Sąjūdžio metais ir klostėsi lygiagrečiai su atkurtos Nepriklausomybės istorija. Orkestras kasmet rengia koncertinius turus Europos šalyse, pasirodo su žymiais muzikais. Taip pat daug dėmesio skiriama ir edukacinei misijai – supažindinti klausytojus su aukščiausio lygio profesionaliuoju muzikos menu, prisidėti prie muzikinių idėjų sklaidos.

Garsiausiose pasaulio scenose dainuojanti solistė ir Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras Chaimo Frenkelio vikos parke atliks populiarius XIX amžiaus prancūzų kompozitorių G. Bizet, H. Berlioz, C.Saint-Saens kūrinius.

Tarptautinis Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalis tradiciškai prasidėjo liepos 6-ąją ir kvietė į renginius kiekvieną savaitę. Net trys koncertai buvo išvykstamieji: Šiaulių Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedroje, Venclauskių namuose, Burbiškio dvare (Radviliškio r.). Daugiausiai žiūrovų dėmesio sulaukė Andželikos Cholinos šokio spektaklio „Pikų dama“ premjera Šiauliuose. Festivalyje taip pat pasirodė atlikėjai iš Estijos ir Italijos, vienas renginys buvo skirtas vaikams.

Šių metų vasaros festivalio programoje buvo numatyta 12 renginių, kurių paskutinysis įvyks po uždarymo koncerto. Rugsėjo 10 d. 20.30 val. Chaimo Frenkelio vilos parke susirinkusieji išvys filmą visai šeimai „Čia buvo Saša“ (Režisierius Ernestas Jankauskas, 2018 m., 96 min.). Bilietus į renginius galima įsigyti „Ticket Market“ ir Chaimo Frenkelio vilos kasose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.