Džiazo grandas D. Pulauskas kviečia į savo chorinės kūrybos vakarą

Lietuvoje sunkiai rastume muziką, sukūrusį ir aranžavusį tiek įvairaus žanro dainų, kaip pripažintas džiazo klavišininkas bei kompozitorius, nepakeičiamas grupių lyderis, 2020-ųjų Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatas Dainius Pulauskas.

 D.Pulauskas.<br> V.Skaraičio nuotr.
 D.Pulauskas.<br> V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Austė Radžiūnaitė

Sep 16, 2021, 3:05 PM

Daina jį lydi, galima sakyti, nuo gimimo. Mat menininko mama šviesaus atminimo pedagogė Aldona Pulauskienė buvo aistringa chorinės muzikos puoselėtoja. Ji dirbo Vievio muzikos mokyklos direktore, vadovavo Vievio chorams nuo moksleivių iki senjorų, visada dalyvaudavo dainų šventėse.

Jomis gyveno ir visa Pulauskų šeima, nes Dainiaus tėvas buvo Trakų rajono kultūros skyriaus vedėjas, o Dainius į šventes lydėdavo Vievio dainininkus, be to, grieždavo smuiku jungtinėje Trakų rajono kapeloje „Galvė“. Matyt, neatsitiktinai vienturtį sūnų Pulauskai pavadino Dainiumi.

Būsimasis džiazo meistras pats vaikystėje dainavo „Dainų dainelės“ konkurse, nuo šešiolikos metų dirbo Vievio kultūros namuose koncertmeisteriu – ne tik akompanavo chorams, bet ir harmonizavo jiems dainas, vėliau ėmė rašyti originalius chorinius kūrinius.

Likimas jam lėmė grįžti į „Dainų dainelę“ ir dainų šventes jau kaip kompozitoriui ir aranžuotojui. Be to, Dainius daugybę kartų talkino kituose televizijos dainų projektuose. Būtent nuo dainų prasidėjo jo karjera ir vokaliniame instrumentiniame ansamblyje „Oktava“, kuriame jis sukūrė savo pirmąją džiazo kompoziciją.

Su nedaugeliui žinomu D.Pulausko kūrybos amplua rugsėjo 17-ąją publiką supažindins Valstybinis choras „Vilnius“ (meno vadovas ir vyriausias dirigentas Artūras Dambrauskas).

D.Pulausko chorinės kūrybos koncertas vyks rugsėjo 17 d. 18 val. Vievio gimnazijos salėje.

Vievio kultūros centro inicijuotą projektą „Dainiaus Pulausko chorinės kūrybos sklaida“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.