Bibliotekos kraustynės tapo mankšta: knygas perdavė iš rankų į rankas

Kas bendro tarp knygų ir sporto? Mankšta. Ja gali tapti ir knygų perkraustymas, kai vienas žmogus kitam perduoda tūkstantį leidinių.

Į gyvą grandinę sustoję kauniečiai knygas perkraustė į kitas patalpas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Į gyvą grandinę sustoję kauniečiai knygas perkraustė į kitas patalpas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-20 09:39

Kauno apskrities viešoji biblioteka netrukus bus pradėta atnaujinti, lankytojus priima kitoje vietoje – Kauno centre.

Bibliotekos direktorė Edita Urbonavičienė sakė, kad Radastų gatvėje esančiame pastate buvo saugoma 7,7 milijono leidinių. Didesnė jų dalis ir liks kur buvę, o populiariausi 600 tūkstančių knygų ir kitos literatūros jau perkelta į laikinąsias patalpas K.Donelaičio gatvėje.

730 įvairių knygų šią savaitę buvo perkraustyta originaliu būdu. Kauniečiai buvo pakviesti rinktis prie bibliotekos Radastų gatvėje, rikiuotis į vorą ir knygas perduodant iš rankų į rankas taip prisidėti prie knygų kelionės į kitą vietą.

Kai kas juokavo: gal bibliotekininkai tiesiog norėjo pataupyti, kad nereikėtų pinigų leisti perkraustymo paslaugas teikiančioms įmonėms, bet iš tiesų tai buvo simbolinė akcija.

„Didieji persikraustymo darbai jau įvyko. Manome, kad laikinosiose patalpose būsime 730 dienų, todėl kauniečius kviesdami į bibliotekos perkraustymo akciją tiek knygų ir pasiūlėme perduoti iš rankų į rankas.

Kai tiek kartų pasisuki į vieną ir į kitą pusę perduodamas leidinius vienoje voroje stovinčiam kaimynui, tą dieną gali ir nebesportuoti“, – juokavo bibliotekos direktorė.

Idėja taip simboliškai drauge su skaitytojais imtis knygų perkėlimo kilo neatsitiktinai – norėta, kad skaitytojai turėtų progos pačiupinėti istorinį leidinį.

„Kauno apskrities viešosios bibliotekos užuomazgos buvo patalpose, į kurias laikinai vėl persikeliame. Į Radastų gatvėje specialiai bibliotekai pastatytą pastatą lankytojai buvo pakviesti 1987 metais.

Akcijos dalyviai vienas kitam pirmiausia perdavė bibliotekos istorijos pirmąjį tomą, o paskutinis leidinys, kuris keliavo iš rankų į rankas, buvo antrasis šios istorijos tomas“, – akcijos prasmę komentavo E.Urbonavičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.