Kviečia išsaugoti Franko Zappa paminklą ir skverą Vilniaus centre

Penktadienį, spalio 8 dieną, 17 val, menininkai Franko Zappa skvere prie Franko Zappa paminklo (K.Kalinausko g. 1) rengia viešą peticijos pasirašymą už Frank Zappa paminklo ir skvero išsaugojimą.

Paminklas Frankui Zappa Vilniuje.<br>Organizatorių nuotr.
Paminklas Frankui Zappa Vilniuje.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2021, 3:39 PM, atnaujinta Oct 7, 2021, 3:57 PM

Pastaruoju metu Vilniuje sparčiai mažėja žaliųjų erdvių. Dėl agresyvios miesto valdžios politikos miesto žaliosios erdvės sparčiai naikinamos tankinant užstatymus, vystant abejotinos vertės architektūrinius projektus.

Štai ir dabar. Paaiškėjus Centro poliklinikos priestato konkurso nugalėtojams pagal architekto Audriaus Ambraso projektą, kuris paskelbtas laimėtoju, užstatys ir sunaikins dar vieną žaliąją erdvę. Pagal šį projektą numatyta sunaikinti skverą kuriame dabar stovi Franko Zappa paminklas (skulptorius prof. Konstantinas Bogdanas, architektas Valdas Ozarinskas).

Pagal projektą ten aklinai, brutaliai, ir agresyviai užstatomas ne tik skveras, bet sunaikinama ir žalioji veja prieš polikliniką, sunaikinami medžiai ir vilniečių pamėgta viešoji erdvė.

Pagal šį projektą numatoma barbariškai sunaikinti žaliąsias, vilniečių ir miesto svečių pamėgtas erdves, eliminuoti miestiečių poilsio vietas ir nusistovėjusias tradicijas. Numatoma paminklą Frankui Zappa iškelti į jam svetimą erdvę – kardinaliai priešingą paminklo kūrėjų sumanymams.

Todėl reikalaujame stabdyti A.Ambraso projekto vystymo procedūras, koreguoti Centro poliklinikos priestato projektą taip, kad būtų išsaugotas Franko Zappa skveras ir kad paminklas Frankui Zappa, kuris jau yra tapęs Vilniaus legenda, nebūtų judinamas iš dabartinės vietos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.