Lietuvos žiūrovai vieni pirmųjų pasaulyje pamatys Pedro Almodovaro filmą „Paralelinės mamos“

Spalio 8-ąją Lietuvos kinus užlies spalvos – čia pradedama rodyti naujoji režisieriaus Pedro Almodóvar drama „Paralelinės mamos“ (isp. „Madres Paralelas“), rugsėjį atidariusi 78-ąjį Venecijos kino festivalį.

„Paralelinės mamos“.<br>Filmo kadras.
„Paralelinės mamos“.<br>Filmo kadras.
„Paralelinės mamos“.<br>Filmo plakatas.
„Paralelinės mamos“.<br>Filmo plakatas.
„Paralelinės mamos“.<br>Filmo plakatas.
„Paralelinės mamos“.<br>Filmo plakatas.
„Paralelinės mamos“.<br>Filmo kadras.
„Paralelinės mamos“.<br>Filmo kadras.
„Paralelinės mamos“.<br>Filmo kadras.
„Paralelinės mamos“.<br>Filmo kadras.
„Paralelinės mamos“.<br>Filmo kadras.
„Paralelinės mamos“.<br>Filmo kadras.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2021-10-07 08:09

Pranešama, kad Lietuvos žiūrovai – vieni pirmųjų, pamatysiančių naują maestro filmą – spalio 8-ąją numatytos filmo premjeros tik režisieriaus gimtojoje Ispanijoje ir Lietuvoje, o kitų šalių žiūrovai filmu mėgausis tik vėlyvą rudenį arba žiemą.

Prieš pasirodant Venecijos kino festivalyje, filmo kūrėjai pristatė dramos „Paralelinės mamos“ plakatą ir... pateko į skandalo sūkurį. Pirmasis filmo plakatas – ypač drąsus: akies formos laukelyje vaizduojamas spenelis, iš kurio laša motinos pienas.

Filmo kūrėjai tikina, kad tai – filmo padiktuota idėja, tačiau tokių atvirų scenų žiūrovai jame neišvys.

„Žinojome, kad plakatas bus sutiktas prieštaringai, tačiau pagrindinis mūsų noras – ne maištauti ir šokiruoti, o atvaizduoti motinystę ir skausmą – dvi pagrindines filmo „Paralelinės mamos“ temas“, – teigė P. Almodóvarui piklausančios kino studijos „El Deseo“ atstovai.

Filmo plakatą sukūrė menininkas Javier Jaén, kūręs iliustracijas tokioms įmonėms kaip „Louis Vuitton“, „NY Times“, „New Yorker“, „Time“, „Die Zeit“ ar „Washington Post“. Nepaisant daugiasluoksnės idėjos, socialinis tinklas „Instagram“ jau netrukus po publikavimo užblokavo filmo plakatą, tikindamas, jog nuogos krūties vaizdavimas pažeidžia šio socialinio tinklo taisykles.

Kilus skandalui ir masiniam pasipiktinimui, po keleto valandų plakatas visgi buvo grąžintas į socialinio tinklo srautą, „Instagram“ viešai atsiprašius filmo kūrėjų ir plakatą pavadinus meno kūriniu. Po kelių savaičių kūrėjai pristatė ir antrąjį filmo plakatą, kuriame – Penélope Cruz įkūnijama herojė, glėbyje laikanti aktorės Milena Smit personažą.

Konstruodamas spalio 8-ąją pasirodysiančio filmo siužetą režisierius ir scenarijaus autorius P. Almodóvaras lieka ištikimu sau – narsto daugumą jo filmų apraizgiusią motinystės temą. „Paralelinės mamos“ pavadintą kūrinį režisierius vadina įtempto siužeto drama, kurioje kalbama apie protėvių svarbą mūsų gyvenime ir atsiminimus.

Anot filmo siužeto, dviejų moterų likimai susikerta gimdymo palatoje. Dženisė (akt. Penélope Cruz) – sėkminga fotografė, Ana (akt. Milena Smit) – pasimetusi paauglė. Jos abi – vienišos, netrukus neplanuotus kūdikius gimdysiančios moterys, kurių susitikimas amžiams pakeis jųdviejų likimus...

Pagrindinius vaidmenis filme atlieka režisieriaus mūza, Oskaro laureatė Penélope Cruz, Venecijos kino festivalyje apdovanota už geriausią vaidmenį bei aktorės Rossy de Palma, Milena Smit ir Aitana Sánchez-Gijón. Tai – aštuntas filmas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka aktorė Penélope Cruz ir aštuntasis filmas, kuriame pasirodo artima jo bičiulė, aktorė Rossy de Palma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.