Vaikų knygų klubas po LRDT stogu bus visiems draugiškas ir jaukus

Paslaptingą ir artimą šiuolaikinės knygos vaikams ir teatro ryšį galės pajausti atėję į Lietuvos rusų dramos teatro (LRDT) Vaikų knygų klubą. Jis skirtas 11–12 metų vaikams, skaitantiems įvairias knygas rusų kalba. Pirmasis klubo susitikimas vyks teatro Mažojoje salėje lapkričio 21 d., sekmadienį, 13 val. 

Lietuvos rusų dramos teatre įsteigtas Vaikų knygų klubas.
Lietuvos rusų dramos teatre įsteigtas Vaikų knygų klubas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2021, 10:48 AM

Klubo susitikimus ves filologė, pedagogė, knygų apžvalgininkė Olga Vėlavičiūtė. Ji sakė, kad į tokius klubus susirenka žmonės, kurie nori perskaityti ką nors nauja, ir nebijo su kitais pasidalyti tuo, kas juos sujaudino. 

„Draugiškoje, laisvoje ir jaukioje klubo atmosferoje turėtų išnykti baimė, nepasitikėjimas savimi, savo galimybėmis. Būtent tokią aplinką norime sukurti – draugišką, geranorišką, atvirą ir laisvą.

Šiuolaikiniame teatre yra didelės laisvės pojūtis, ir vaikai turėtų pajausti, kad čia iš esmės yra viskas įmanoma. Teatro scenoje mes jausimės ne aktoriai, bet ir ne žiūrovai – galbūt jausimės esą režisieriai, kurie gali sukurti savo knygos supratimą.

Vaikams labai svarbi vizualinė dalis, nes jis mato knygą ir jos istoriją kaip filmą ar kaip spektaklį. Klube turėsime šiuolaikinių knygų, pasakojimų, temų, vienaip ar kitaip susijusių su teatru“, – sakė O.Vėlavičiūtė. 

Didelės darbo su vaikais patirties turinti klubo vedėja sakė, kad labai svarbu, jog knygų klubo dalyviai pamatytų save pačius kitų akimis.

„Pastebėjau, kaip skausmingai karantino laikotarpiu tokio amžiaus vaikai išgyveno bendravimo trūkumą. Aptardami knygą ir klausydami, ką sako apie ją kiti, pradedame suvokti kai ką apie save, ir tai yra labai svarbi patirtis.

Be to, 11–12 metų amžiaus vaikai pradeda orientuotis į savo aplinką ir dažnai atsitraukia nuo literatūros, net visai liaujasi skaitę bent iki kokių 15–16 metų, kai daugelis vėl grįžta prie skaitymo“, – savo pastabomis dalijosi O.Vėlavičiūtė.

Ji parengė klubo dalyviams šiuolaikinių autorių knygų rusų kalba, tačiau klubo veikloje bus svarbu ir improvizuoti, įsiklausyti į visų dalyvių pasiūlymus, rekomendacijas ir rasti visiems įdomių sprendimų skaitant ne tik popierines knygas, bet ir elektronines ar klausantis audioknygų. 

„Vaikams labai patinka knygų mainai – jie mielai atsineša savo mėgstamų knygų ir jomis dalijasi su kitais. Įdomu, kad vaikai visada perskaito tą knygą, kurią jiems rekomendavo jų bendraamžiai“, – pastebėjo klubo vadovė. 
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų