Koronavirusas pražudė akordeono virtuozą profesorių Kazį Stonkų

Nuo koronaviruso mirė Vytauto Didžiojo universiteto muzikos akademijos profesorius, Akordeono skyriaus vedėjas Kazys Stonkus. Apie jo mirtį penktadienį „Facebook“ pranešė jo bičiulis chorvedys Arūnas Pečiulis.

 K.Stonkus.<br> lrytas.lt archyvo nuotr.
 K.Stonkus.<br> lrytas.lt archyvo nuotr.
 K.Stonkus.<br> lrytas.lt archyvo nuotr.
 K.Stonkus.<br> lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 10, 2021, 11:28 PM, atnaujinta Dec 11, 2021, 1:23 PM

Pastarasis teigė, kad K.Stonkus pats skiepytis nuo COVID-19 nenorėjo. 

„Lietuvos akordeonistų asociacija ir visa Lietuvos akordeonistų bendruomenė yra sukrėsta netikėta ir skaudžia žinia dėl akordeonisto prof. Kazio Stonkaus mirties. Tai didelė netektis Lietuvos muzikų bendruomenei. Liūdime kartu ir siunčiame nuoširdžiausią užuojautą šeimai ir artimiesiems“, – užuojauta socialiniuose tinkluose pasidalijo LAA vadovas profesorius Raimondas Sviackevičius.

K.Stonkus 1992 m. baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, 1992 – 1993 m. stažavosi Paryžiaus muzikos akademijoje, 1996-1997 m. – Maskvos Gnesinų vardo institute.

Muzikas plačiai koncertavo solo ir įvairiuose ansambliuose. Jo gastrolių maršrutai driekėsi per visą pasaulį – Baltijos šalis, Kiniją, Honkongą, Japoniją, Ispaniją, Italiją, Prancūziją, Vokietiją, Belgiją, Turkiją, Rusiją ir kitas šalis. Jis koncertavo su dainininkais Asta Krikščiūnaite, Virgilijumi Noreika, Gintare Skeryte, Judita Leitaite, Rasa Rapalyte, Egidijumi Sipavičiumi, M.K. Čiurlionio kvartetu.

Akordeonininkas įrašė muziką net 65 spektakliams, sukurtą įvairių kompozitorių, tarp jų – B.Kutavičiaus, A.Martinaičio, G.Puskunigio, pats sukūrė ir įgrojo muziką A.Griškevičiaus filmui „Mikališkių stebuklai“, rodytam Niujorke, San Franciske, Tokijuje, Berlyne.

Jo akordeonas skamba 14 kompaktinių plokštelių, kuriose atlikėjas įamžino J.Tamulionio, F.Bajoro, O.Balakausko, A.Kučinsko, O. Narbutaitės, S.Dikčiūtės, A. Martinaičio, savo paties kūrinius akordeonui solo.

K.Stonkus buvo Lietuvos nacionalinės akordeonistų sąjungos prezidentas, Pasaulio akordeonistų konfederacijos (CIA) muzikos komiteto narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.