Vaikų knygų klubas LRDT jau suplanavo gruodžio ir sausio susitikimus

Lapkričio mėnesį sėkmingai darbą pradėjęs Vaikų knygų klubas Lietuvos rusų dramos teatre (LRDT) puikiai nuteikė pirmojo susitikimo dalyvius – vaikus ir klubo vedėją Olgą Vėlavičiūtę.

Lietuvos rusų dramos teatre įkurtas Vaikų knygų klubas.
Lietuvos rusų dramos teatre įkurtas Vaikų knygų klubas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-10 18:49

Pasak jos, pirmą kartą klube susitikę 11–12 metų vaikai, skaitantys rusų kalba, iš pradžių jautėsi gal kiek nedrąsiai, dairėsi vienas į kitą, bet vėliau įsidrąsino ir rodė vis didesnį susidomėjimą. Pirmajame susitikime buvo kalbama apie Williamą Shakespeare'ą ir jo reikšmę teatre, skaitytas apsakymas „Šekspyrui ir nesisapnavo“, o vaikai gyvai reagavo ir labai įdomiai interpretavo šią temą. 

„Vėliau buvo man labiausiai patinkanti dalis, kai vaikai patys rekomenduoja ką nors paskaityti, kartu atskleisdami savo mėgstamus tekstus. Ir čia mes vos nepamiršome laiko. Žaviuosi jaunaisiais skaitytojais, kurie tiek daug įvairaus skaito ir taip dosniai pasirengę tuo dalintis!“, – rašė savo feisbuko paskyroje filologė, knygų apžvalgininkė O.Vėlavičiūtė.

 „11–12 metų vaikai pradeda orientuotis į savo aplinką ir dažnai atsitraukia nuo literatūros, net visai liaujasi skaitę iki kokių 15–16 metų, kai daugelis vėl grįžta prie skaitymo“, – yra sakiusi O.Vėlavičiūtė, gerai pažįstanti skirtingo amžiaus vaikų psichologiją.

Kiti Vaikų knygų klubo susitikimai numatomi gruodžio 12 ir sausio 16 dienomis, sekmadieniais, 13 val. LRDT Mažojoje salėje.

„Kad jūs žinotumėte, kaip smagu sėdėti ant minkštų pagalvėlių šioje jaukioje salėje! Man atrodė, kad ši erdvė – tai bet kokio sumanymo ir stebuklo garantija“, – džiaugė klubo aplinka vedėka. 

Gruodžio mėnesio susitikime knygų klubo dalyviai leisis į kelionę per ledines skandinavų mitologijos platumas, lydimi britų rašytojo fantasto Neilo Gaimano. Žiema, skandinavų dievai, norvegų berniukas Odas, drąsa ir ryžtas, rūpestis ir empatija, šiam autoriui būdinga ironija ir laisvė – apie visą tai siūloma perskaityti N.Gaimano knygoje „Odas ir ledo milžinai“ dar iki susitikimo klube.

Jei vaikai nespėtų perskaityti šios knygos, nieko tokio – klube bus skaitomos ištraukos ir nuobodu tikrai nebus. O sausio mėnesio susitikime bus skaitomas geriausių šiuolaikinių rašytojų  apsakymų paaugliams rinkinys, išleistas 2021 m. 

Vedėja pabrėžė, kad Vaikų knygų klubas skiriamas būtent 11–12 metų vaikams, todėl jaunesnio amžiaus vaikams gali būti sudėtinga dalyvauti diskusijoje. Tad laukiame visų susidomėjusių 11–12 metų vaikų prasmingai ir įdomiai praleisti sekmadienio popietę LRDT Vaikų knygų klube!

Bilietus platina „Tiketa“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.